Biskup Bogović predslavio blagdan sv. Marije Magdalene, dan grada Gospića

Ponedjeljak, 22. 7. 2013.

            Obraćajući se novoizabranim čelnicima grada Gospića, biskup je progovorio o duhovnom profilu grada o čemu će lakše biti govora nakon izdanja monografije koja će biti predstavljena na gradskom vijeću. Govoreći vijećnicima ne samo kao dužnosnicima već i kao vjernicima, biskup je iznio promišljanje današnje vjerničke povorke od gradskog groblja do katedrale i parka Kolakovac. Na groblju smo odali počast onima koji su živjeli prije nas, koji su stvarali Gospić i dali mu dušu na čemu smo im zahvalni. Do danas još nije nađen odgovarajući način da se prema njima odredimo osim što je biskupija nedavno 4. travnja ustanovila kao Dan gospićkih žrtava.
Govoreći o nekadašnjoj župnoj crkvi, a od 1999. i katedrali koju je na današnji dan pred 14 godina biskup Bogović posvetio, još ju nismo uredili kao katedralu. Nadam se da će gradski oci to shvatiti i kao dio svog projekta te da glavna gospićka prometnica neće ići uz vrata katedrale. Za park Kolakovac biskup je predložio da bude park znamenitih Ličana, gdje bi trebala biti učionica povijesti i ličkog identiteta. Biskup je te naznake nazvao ne upozorenjem već novim svjetlom što bi vlast u novom mandatu trebala učiniti za svoj grad pogotovo zato što je crkva proteklih godina doprinijela da grad dobije na identitetu i značaju što će i dalje raditi. Biskup je izrazi želju da će i ova vlast prepoznati značaj Crkve te da će kao izabrani predstavnici naroda biti u službi njegova dobra.
            Nakon mise biskup Bogović i župnik Čančar nazočili su svečanoj sjednici gradskog vijeća grada Gospića, na kojoj je predstavljena i nova monografija grada Gospića

  Vijesti - Sve