Vatrogasci Karlovačke županije proslavili svog zaštitnika

Nedelja, 4. 5. 2014.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Križa predslavio je župnik i dekan ogulinski vlč. Robert Zubović u nazočnosti stotinjak vatrogasaca iz cijele županije na čelu s predsjednikom Županijske vatrogasne zajednice Robertom Hranilovićem, kao i predsjednicima Vatrogasnih zajednica svih gradova Karlovačke županije. Osim vatrogasaca misu su uzveličali gradonačelnik Ogulina Jure Turković sa zamjenikom Željkom Stipetićem, zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar, predsjednik županijske skupštine Željko Bokulić te zastupnica u EU parlamentu Ruža Tomašić.

 Dekan Zubović poručio je nazočnim vatrogascima i domaćim vjernicima da svojim životom i djelovanjem zaslužimo nebo a to ćemo postići ako prepoznamo Krista među nama. Mnogima to priječe povoji na očima duha, a za skidanje istoga treba se obratiti Gospodinu. A taj svečani čini zbiva se u najvrjednijoj građevini Ogulina, crkvi sv. Križa na euharistiji, poručio je vlč. Zubović. Ztaim je predstavio lik sveca Sveti Florijana kao visokog vojnog časnika u rimskoj državi koji je živio u Gornjoj Austriji u vremenu cara Dioklecijana. Florija je bio kršćanin i kao je jasno prepoznavao Isusa Krista u lomljenju kruha. Kao dosljednog vjernika i kršćanina Rimljani su ga pogubili i bacili u rijeku Emms. Sv. Florijan nas danas uči kako ostati vjeran Kristu. Propovjednik je na kraju zaželio da vatrogasci osim požara u prirodi i naseljima gase i naše grijehe, a da razgore plam za vjerom.

 Glazbom je misu animirao veliki župni zbor uz orguljsku pratnju i vodstvo s. Pankracije dok je nekolik skladbi izveo i puhački orkestar DVD-a Ogulin.

 og-dan-vatrogasaca1

  Vijesti - Sve