Biskup Bogović predvodio slavlje blagdana sv. Mihovila

Ponedjeljak, 29. 9. 2014.

Tamo se bogoslužja održavaju u grobljanskoj kapeli na kojoj se uskoro treba postaviti novo zvono. Ispred kapele održano je veliko misno slavlje koje je okupilo više stotina Kameničara i hodočasnika iz susjednih župa koje je predslavio gospićko-senjski biskup Mile Bogović u suslavlju mjesnog župnika fra Slavena Mijatovića, župnika i dekana Ogulinskog don Roberta Zubovića i svećenika okolnih župa Ogulinskog dekanata Josipdola, Petra Šporčića i Generalskog Stola Ivice Tolle. Liturgijskom glazbom misu je uzveličao KUD Tounjčica iz Tounja pod vodstvom prof. Branka Rumenovića. Uz brojne hodočasnike misi je nazočio i karlovački župan Ivan Vučić.
Nakon sukoba u anđeoskom koru pobunom nositelja svjetla Lucifera, Mihael se stavio na čelo vjernih. Lucifer je nositelj prve laži kod anđela koja je došla do prvog čovjeka Adama a koja neminovno znači pad. Sotonina slatkorječivost da možeš biti sam i jak velika je laž. Oni koji najviše obećavaju najviše i lažu a gdje je laž tu je i nasilje, poručio je biskup Bogović u svojoj propovijedi.

kamenica-kud-tounjcica

Laž i dalje razara čovječanstvo a sami smo lako skloni okrenuti se od svojih temelja. Budimo vjerni svom narodu i vjeri koju su u nama ostavili roditelji od 1945. što nije bilo lako. Kod nas je dosta plodno izdajstvo pa neki kažu da Isus kod nas nebi doživio večeru već bi se dogodio posljednji doručak. Čuvajmo vrednote i vjernost svome Gospodinu, zaključio je biskup.

U nastavku se osvrnuo na najnoviji referendum o promjeni načina glasovanja te poručio da se dopusti narodu da bez uvjetovanja izabire svoje predstavnike. Reći nekome da ne radi dobro je teologija bogoljublja i na to nas upućuje sv. Mihael, zaključio je biskup Bogović te od nas zatražio dobru i poštenu odvažnost. U svjetlu svjetske situacije parafrazirao je papu Franju te istaknuo da je na djelu Kainova strategija koja je uspješna. Muči nas ratna zaraza a Luciferovo zlo i danas hara svijetom. Suprotstavimo mu se Mihaelom, onim koji je kao Bog.
Prije mise župnik Tržića i Tounja fra Slaven Mijatović predvodio je molitvu kod ostataka srušene crkve sv. Mihaela a blagoslovljen je i novi križ ispred ostataka Crkve.

  Vijesti - Sve