Božićni broj ZOV-a

Ponedjeljak, 22. 12. 2014.

List uređuje župnik i dekan ogulinski Robert Zubović, tiskan je u OG grafici u Ogulinu, a ima 72 stranice. Na naslovnici dominira duga iznad župne crkve sv. Križa a na zadnjoj stranici jedna ogulinska katolička obitelj. Specifikum i ovog broja je duplerica s najznačajnijim skupnim fotografijama župnih aktivnostima proteklih pola godine.
Urednik don Roberta Zubovića u uvodnom tekstu problematizira dva najvažnija momenta a to su Godina evanđelja u biskupiji te Drugi nacionalni susret katoličkih obitelji koji slijedi u travnju slijedeće godina na Trsatu. Slijedi rubrika „Navješćivati i odgajati" po izboru Dine Paušića u kojoj se donosi niz inspirativnih tekstova pape Franje kao i božićna poruka i čestitka gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića, biskupova poslanica povodom Godine evanđelja te njegova izjava povodom preferencijalnog glasovanja. U rubrici vijesti iz biskupije prikaz glavnih događaja na biskupijskog razini od blagdana sv. Jakova pa do sredine prosinca zaključno s još aktualnim Adventskim zbivanjima donosi Zvonko Ranogajec, nakon čega slijedi niz vijesti iz župe sv. Križa koje uređuje župnik Robert Zubović i Zvonko Ranogajec. Slijede vijesti iz župa bl. Alojzija Stepinca koje je uredila Marica Županić, Zagorja i Modruša koje donosi dr. Željko Blagus, te Josipdola iz pera župnika Petra Šporčića. Ante Jozo Ramić piše o događajima u Generalskom Stolu, Marinko Vladić u Lešću na Dobri i Trošmariji Josip Anušić u Plaškom a Ivan Matovina u Saborskom. Vijesti iz župa zaključuju se onima iz Tržića-Kamenice
U rubrici „Iz naših krajeva" prof. Ivan Tironi piše o Ogulinskim trgovima i ulicama nakon čega slijedi rubrika „Mladi za mlade". Bartol Salopek piše o križarskoj duhovnoj obnovi na Dugom otoku, Nacionalnom susretu križara u Požegi, oproštaju od mons. Marijana Radanovića, 43. saboru mladih biskupije na Udbini te hodočašću u Međugorje. O ljetovanju u Modravama, 54. planinarskom križnom putu te 44. saboru mladih piše Valentino Špehar. U rubrikama Mozaik i Obiteljskoj stranici ima više proznih i poetskih inspirativnih članaka ogulinskih župljana na temu obitelji.

  Vijesti - Sve