Jurjeva u Zagorju

Četvrtak, 23. 4. 2015.

Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Franje Puškarića. Uz brojne domaće vjernike, sve učenike mjesne područne škole misu su nazočili brojni hodočasnici iz susjednih župa.
U čovjeku se stalno odigrava unutarnja duhovna između dobra i zla, Sotone i Krista. Primamljivost i poželjnost k lošim sadržajima u nas unosi Sotona, a da bi čovjek rastao u kršćanskom duhu mora tu borbu prihvatiti. Duša jača samo ako stalno pristupamo Bogu. Križ možemo nositi samo ako se odreknemo svojih grijeha i sve činimo u slavu Bogu, istaknuo je fra Šimun te sv. Jurja istaknuo kao primjer koji je znao izabrati između vječnog života i karijere, između svjedočanstva za Boga i pogubljenja. Iako ga je dao kao rimskog časnika koji je postao kršćanin pogubiti car Dioklecijan, njegov nekadašnji bezbožnički hram ostao je danas katedrala sv. Dujma, zaključio je fra Šimun.
Na kraju mise župnik dr. Željko Blagus je uručio priznanja župljanima koji su se iskazali nesebičnim, besplatnim, neproračunatim i skromnim doprinosom životu župe. Priznanja su dobili mežnarica Antonija Josipović iz Kaševara koja skrbi oko kapelice Male Gospe, Ivan Puškarić iz Zagorja koji je besplatno postavio nove elektroinstalacije u župnoj crkvi sv. Jurja, te u ime skupine žena koje skrbe oko kapele sv. Ivana Krstitelja Ljubica Francetić.

zagorje nagradjeni zupljani

  Vijesti - Sve