Tounj na uočnicu blagdana sv. Ivana Krstitelja

Utorak, 23. 6. 2015.

Biskup Bogović je govoreći povodom blagdana "najvećeg kojeg je rodila žena" da je najvažnije imati dobre uzore, svece. Sv. Ivan Krstitelj od početaka Crkve do danas i do kraja svijeta ponajbolji uzor koji govori o stabilnosti Crkve. Ivan je spoznao što je najpotrebnije u životu, da je Isus jaganjac koji oduzima grijehe svijeta, spoznao je to dok se povukao u pustinju i tome je ostao vjeran do kraja.

Biskup je također istaknuo da nema stabilnosti ako se oslanjamo samo na mudrost svijeta, već ističimo svjedoke iz svog okruženja koji su bili utemeljeni na Boga u raznim političkim sustavima. Na kraju je istaknuo značaj pokopavanja svih žrtava, jer kao što jer Herod dopustio pokopati Ivana a Pilat Isusa, potrudimo se da dostojno pokopamo sve one iz Macelja, Jazovke i Bleiburga.

Biskup je nakon mise blagoslovio Ivanjski krijes u središtu Tounja istaknuvši da je za Crkvu prihvatljivo sve ono što je zdravo i ljudsko baš kao što je i Ivan zapalio oganj dobrote neka istog značaja bude i ovaj oganj, kojeg je zatim zapalio načelnik općine Tounj Ivan Sopek.

tounj blagoslov krijesa

  Vijesti - Sve