Obnovljeno Dobrotvorno podupirajuće društvo Sveti Petar

Subota, 27. 6. 2015.

O razlozima obnove društva govorio je predsjednik MO Sv. Petar- Puškarići Mladen Dubić, a riječi podrške na početku su članovima inicijativnog odbora uputili Zvonko Trdić ispred DPD Sv. Josip iz Prapuća- Zagrada, Željko Mihalić ispred DPD Sv. Antuna iz Žegar- Podvrha kao i Mladen Petrušić ispred DPD Sv. Rok iz Lomosta. Gradonačelnik Ogulina Jure Turković koji je osnivačkoj skupštini nazočio uz svoje zamjenike Tonu Radočaja i Željka Stipetića je izrazio potporu osnutku društva od strane grada.

Ogulinski župnik i dekan preč. Robert Zubović je istaknuo da su ogulinski župnici kroz povijest podržavali osnutak spomenutih društava te s radošću blagoslivljali njihove zastave. Članovi tih društava bili su pobožni, marljivi i vrijedni katolici koji su provodili socijalni i karitativni program kao i vjerske aktivnosti. Pošto je Sv. Petar počeo kao običan ribar, a postao ribar ljudi i čvrst kao stijena predlažem da moto vašeg društva bude pitanje koje je Isus postavio Petru „Ljubiš li me“?

Svjedoci smo velikih zbivanja za ovaj dio župe, preko osnivanja društva te nastupajućih blagoslova križa u Puškarićima i kapelice u središtu naselja. Sve je to odraz vaše kršćanske svijesti, zaključio je dekan Zubović čestitajući inicijatorima na osnutku DPD-a Sv. Petar. Slijedilo je donošenje odluke o osnivanju društva, donošenju statuta kao i izboru tijela društva. Za predsjednika je izabran Goran Kirasić, tajnika Tomislav Lipošćak, a ostali su članovi Upravnog odbora Tone Drašković, Marinko Puškarić Maki i Sanja Marković. U Nadzorni odbor su ušli Mladen Dubić, Jasna Turk i Marica Puškarić dok Sud časti sačinjavaju Josip Cindrić Grgo, Mario Sušanj i Krunoslav Cindrić Grof. Novoizabrani predsjednik Goran Kirasić je zahvalio na iskazanom povjerenju uz želju da ostvari sve postavljene ciljeve, a ponajprije dići proslavu Petrove na višu razinu.

og dpd sv petar 1

  Vijesti - Sve