bener

U Otočcu započela duhovna obnova povodom blagdana Fabijanova

(ot devetnicaOtočac, 14.1.2019.) - Započela je duhovna obnova povodom predstojećeg blagdana svetog Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke doline. Svečanu svetu misu u 18,00 sati predvodio je vlč.Ivica Miškulin župnik iz Ličkog Lešća i Prozora, u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom župnikom iz Kompolja, Brloga i privremenim upraviteljem župe Švica, don Jurom Ladišićem svećenikom u miru, te mons.Tomislavom Šporčićem župnikom i dekanom otočkim. Pjevanje je animirao crkveni zbor iz Lešća, a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.

Continue Reading

Ispis E-mail

Novi broj Vrila godišnjaka Otočkog dekanata

ot vriloKrajem godine, prije Božića iz tiska izišao je godišnjak župa Otočkog dekanata "Vrilo". List uređuje, te je glavi urednik mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki uz brojne suradnike. Mala skupina vjernika, entuzijasta, dragovoljaca, pokrenula je glasnik sa željom da bude "Vrilo" koje će međusobno povezivati župe, vjernike dekanata, oslikavati život duha i vjere u njima. Također, nakana je da se za "Vrilo" čuje i izvan Gacke doline, da i ostali upoznaju da tu postoji živa Crkva. Ove godine je iz tiska izašao 15. broj "Vrila".

Continue Reading

Ispis E-mail

U župi Jezerane završena obnova župne crkve

jezerane crkva nakon obnove pogled na cijelo mjesto(Jezerane, 2.12.2018.) - U nedjelju 2. prosinca na 1. nedjelju Došašća gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je misno slavlje u župi Jezerane u kojoj je blagoslovio obnovljenu župnu crkvu sv. Jurja mučenika. Koncelebrirali su mjesni župnik Juro Marčinković, tajnik i kancelar biskupije vlč. Mišel Grgurić i umirovljeni svećenik biskupije Jure Ladišić, dok je glazbom misu animirao župni zbor župe Uznesenja BDM iz Brinja pod vodstvom Nikole Blažanina i uz orguljsku pratnju Josipe Škrtić. Uz brojne domaće vjernike i Jezerančane iz ostalih dijelova Hrvatske, misi je nazočio i načelnik općine Brinje Zlatko Fumić. Župnik Marčinković na početku je izrazio zadovoljstvo da se ostvarila želja brojnih generacija župljana Jezerana da se na crkvi koja je vapila za obnovom i koja je nekada bila i spaljena, obnovi toranj. To se i ostvarilo uz pomoć brojnih dobrih ljudi i sponzora te se učinio ono što su generacije župljana od vremena Drugog svjetskog rata sanjale.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskup Križić na duhovnoj obnovi u Švici

svica duh obnova(Švica, 8.11.2018.) - IKA - Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pridružio se u četvrtak 8. studenoga molitvi župne zajednice u Švici, kod Otočca, za duhovna zvanja i ozdravljenje župnika vlč. Mile Rajkovića te je potom predvodio misno slavlje. Naime, nakon što je vlč. Rajković hitno morao otići u bolnicu, župna zajednica u Švici prihvatila je poticaj mons. dr. Milana Šimunovića da se svaki dan, od 5. do 9. studenoga, okuplja na molitvu u tjednu predviđene župnikove operacije srca. Mons. Šimunović načinio je jednotjedni program, koji je, kako su sami vjernici doživjeli, prerastao u duhovnu obnovu te župe. Katehetsko-molitveni susret sastojao se od tri dijela – kateheze na temelju enciklike sv. Ivana Pavla II. “Spasonosno trpljenje”, molitve u kojoj je sudjelovalo više predvoditelja, te mise.

Continue Reading

Ispis E-mail

Bdijenje uoči Velike Gospe na Krasnu

krasnoVG(Krasno, 14.8.2018.) - Proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe započela je sinoć 14.kolovoza pokorničkim bogoslužjem u 18,00 sati, a poslije je bila prigoda za ispovijed gdje je ispovijedalo više svećenika. U svetištu Majke Božje od Krasna, središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije, Križni put predvodio je vlč. Ivica Miškulin,župnik u Ličkom Lešću a aktivo sudjelovanje u čitanjima imali su vjernici iz Lešća i Prozora. Nakon završenog križnog puta uslijedila je svečana procesija u kojoj je išao na prvom mjestu križ,djeca i muški svijet, kip Majke Božje Krasnarske nosile su četiri djevojke u narodnim nošnjama. Koncelebriranu misu uočnicu u 20,00 sati predvodio je fra.o Ilija Mikulić župnik u Siveriću ( bivši župnik u Čavoglavama) uz desetak svećenika iz biskupije.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice