bener

OTOČAC: Dan Brinja i «Topnički dnevnici» don Anđelka Kaćunka

(Otočac, 18.1.2010.)- U sklopu priprema za proslavu Dana grada Otočca i zaštitnika Gacke doline, sv. Fabijana i Sebastijana, u župnoj crkvi je služena misa za vjernike iz Brinja i okolnih župa, koju je predslavio don Anđelko Kaćunko, katedralni vikar u Gospiću, nakon čega je u pastoralnoj dvorani župe Presvetog Trojstva predstavio svoju novu knjigu «Moji topnički dnevnici».
Misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva don Anđelko Kaćunko je predslavio u koncelebraciji mjesnog župnika i generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića. U svojoj poruci don Anđelko je poručio da u teroru reklamokracije gdje se nude novi proizvodi, kršćanin treba biti istinska novost. On treba postati novo vino i svjetlo u mješini i mraku novog svjetskog poretka.

U nastavku je u pastoralnoj dvorani župe predstavljena knjiga don Anđelka Kaćunka «Moji topnički dnevnici» o kojoj je prvi govorio kancelar biskupije i tajnik biskupa Bogovića mr. fra Draženko Tomić. On je s filozofsko-teološkog stanovišta pojasnio propovijedi koje u knjizi zauzimaju jedno poglavlje a koje je don Anđelko pripremao za misna slavlja dok je bio kancelar u Vojnom ordinarijatu za raznim svečanosti. Zatim je o dijelu kolumna Kaćunkove knjige govorio novinar Zvonko Ranogajec, stavivši težište na teme o svetosti i teretu križa kod današnjih kršćana. Na kraju je o knjizi govorio sam autor. Istaknuo je da je knjiga objavljena s pet godina zakašnjenja, jer je bila spremna 2004. godine na 25 obljetnicu misništva, novinarskog rada don Anđelka kao i na 5. obljetnicu rada u Vojnom ordinarijatu. Kaćunko je progovorio i o svojim iskustvima u radu kao novinar kolumnista i zadnjih godina u novoj formi, novinarskog bloga. Svoja razmišljanja iznio je na vrlo sugestivan i humoristični način što je izazvalo nepodijeljenu pozitivnu reakciju gostiju na predstavljanju.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice