Krizma u senjskoj katedrali

Subota, 7. 6. 2014.

Na početku misnog slavlja župnik Pavlić pozdravljajući prisutne posebno je pozdravio preuzvišenog biskupa Bogovića, krizmanike, roditelje i kumove, zatim su krizmanica i krizmanik pozdravnili Biskupa u ime svih, uz buket cvijeća zaželjeli dobrodošlicu i izrazili zahvalnost uz obećanje da će primljne darove Duha Svetoga, nositi kroz život i tako svjedočiti svoju krščansku vjeru, također su Biskupu čestitali visoke obljetnice, koje slavi ove godine, 50 godina svećeništva i 15 godina biskupske službe. Biskup je zahvalio i uputio čestitke krizmanicima i njihovim roditeljima uz želje da rastu u vjeri na radost svojih roditelja, Crkve i župne zajednice.
Svoju propovijed posvetio je krizmanicima, na početku je pojasnio Božju riječ u kojoj se govori o tome kako je Isus svojim učenicima obećao Duha Svetoga kao Duha istine koji će ih uvesti u svu istinu, odnosno o silasku Duha Svetoga na zemlju, na Apostole koji su po Duhu Svetom postali poslanici i navjestitelji Isusove radosne vijesti, ljubavi i dobrote. Nastavio je, mi biskupi smo nasljednici Apostola, svetom krizmom od nas biskupa primate pečat dara Duha Svetog. Krizmanike je usporedio sa cvijećem koje treba njegovati da raste u vjeri u ozračju obitelji i kršćanske zajednice te da nastoje provoditi život po evanđeoskom nauku.
Svetom potvrdom na poseban način primamo darove Duha Svetoga kojega je Krist poslao nad Apostole. Stoga danas primate darove Duha Svetoga, koji vam pokazuju put kojim treba ići kroz cijeli život, potpuno vas uvodi u Crkvu i njezina dobra, iznutra vas izgrađuje i osposoblja za život u kršćanskoj vjeri, ponesite te darove kroz život u svoje obitelji i u životnu sredinu.
Nakon svete krizme preuzvišeni Biskup je za uspomenu krizmnicima poklonio svoju Poslanicu znakovita naslova „Koji Boga ljube sve ih upućuje na dobro," znači bez obzira u kakvim se prilikama ili neprilikama našli, sve nam one mogu biti na pomoći da činimo dobro, da iziđemo još jači, sposobniji za dobra djela.

Sakramentu  svete krizme pristupili i krizmanici iz župe Vratnik, koje je don Anđelko Kaćunko, župnik Kompolja, Brloga i Vratnika pripremao i sa njima došao u Senj na misno slavlje.

Na kraju misnog slavlja župnik Pavlić uz čestitke krizmanicima, roditeljima i kumovima, zahvalio je preuzvišenom Biskupu, vlč. Nikoli, vjeroučiteljicama koji su pripremali krizmanike za sakrament svete krizme te pjevačima i svima onima koji su doprinijeli ljepoti misnog slavlja u katedrali. Zatim je uslijedilo zajedničko fotografiranje s preuzvišenim Biskupom, župnikom, i župnim vikarom.župnik Kompolja, Brloga i Vratnika

senj-krizma-2014

  Vijesti - Sve