bener

  Ljetni susret bogoslova i sjemeništaraca GSB

  NAJAVA: Ljetni susret bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije održat će se od 20. do 25. srpnja u Rakovici. Tijekom 5 dana bogoslovi i sjemeništarci, kroz zajedničko druženje, upoznat će župe i vjernike Slunjskog dekanata.

  E-mail

  Biskup Bogović predvodi misno slavlje za blagdan sv. Jakova na Udbini

  Udbina, 9. srp. 18.

                U srijedu 25. srpnja tradicionalno se na Udbini slavi blagdan sv. Jakova apostola, zaštitnika gospićko-senjske biskupije. Misno slavlje u 11h predslavi biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju sa članovima senjskog kaptola kao i čuvarem svetišta na Udbini vlč. Josipom Šimatovićem.

  E-mail

  Najava: Biskup Bogović predslavi Gospu Snježnu na Krivom Putu

  Krivi Put, 5. srp. 18.

  Blagdan nebeske zaštitnice župe Krivi Put u Senjskom dekanatu Gospu Snježnu predslavi u nedjelju 5. kolovoza biskup u miru Mile Bogović u suslavlju mjesnog župnika Krivog Puta i Senja i profesor na Teologiji u Rijeci dr. Richarda Pavlića i svećenika Senjskog dekanata. Misa je u 11 sati.

  E-mail

  Slavlje Svete Ane patrona župe Plaški

  Plaški, 9. srp. 18

  U četvrtak 26. srpnja župa Plaški u Ogulinskom dekanatu svečano slavi blagdan svojih nebeskih zaštitnika sv. Ane i Joakima. Svečanu misu u 11 sati predslavi župnik župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Štefančić a koncelebrirati će mjesni župnik dr. fra Draženko Tomić i svećenici ogulinskog dekanata. Po tradiciji će očekuje veći broj hodočasnika iz župa ogulinskog dekanata.

  Zvonko Ranogajec

   

  E-mail

  Najava: Misa za žrtve Boričevca

  Boričevac, 9. srp. 18.

  U petak 27. srpnja u 14 sati tradicionalno će se služiti misa za sve žrtve Boričevca, župe koja je doživjela velika stradanja 1941. godine. Misno slavlje će predslčaviti župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić u suslavlju župnika Boričevca, Donjeg Lapca i Zavalja vlč. Dine Rupčića. Nakon mise će se blagosloviti spomenik Ivezića u organizaciji Hrvatskog domobrana iz Zadra kao i Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

  E-mail

  Pretraživanje stranice