bener

  Slavlje u Bužimu na blagdan zaštitnice Terezije Avilske

  buzim sv terzija(Bužim, 15.10.2018.) – Mjesto Bužim, župa u Gospićkom dekanatu, proslavila je 15. listopada svoju nebesku zaštitnicu sv. Tereziju Avilsku. Ovo je jedina župa u Gospićko-senjskoj biskupiji posvećena ovoj velikoj svetici, crkvenoj naučiteljici i obnoviteljici karmelskog reda.
  Na početku misnog slavlja, u kojem su, uz biskupa ordinarija mons. Zdenka Križića, koncelebrirali mons. Marinko Miličević, generalni vikar, preč. Mišel Grgurić, kancelar biskupije i biskupov tajnik, vlč. Pero Jurčević, župnik u Kosinju, vlč. Herbert Berisha, župnik u Ličkom Novom i domaći župnik preč. Nikola Turkalj koji je pozdravio biskupa, nazočne svećenike, župljane Bužima i hodočasnike, istaknuvši posebnu radost zbog prvog pohoda biskupa Zdenka ovoj župi Sv. Terezije Avilske koju biskup posebno časti jer došao nam je iz karmelskog reda.

  Continue Reading

  E-mail

  Priopćenje Ordinarijata u Gospiću

  Dragi vjernici Gospićko-senjske biskupije,
  neki su nas vjernici upozorili, kako Udruga Kristofori čiji je osnivač poznati hrvatski karizmatik laik g. Josip Lončar, na nekim mjestima u Gospićko-senjskoj biskupiji, na primjer u Gospiću u hotelskoj dvorani i u Rakovici u privatnim kućama održavaju seminare pod nazivom Tečaj za molitvu.

  Hrvatska biskupska konferencija ograđuje se od seminara pod vodstvom g. Josipa Lončara. Crkveni propisi nalažu, a to preporučuje i Hrvatska biskupska konferencija, da za djelovanje karizmatskih skupina na području jedne partikularne Crkve treba se tražiti dopuštenje mjesnog biskupa Ordinarija.

  Continue Reading

  E-mail

  Preminula je č.s. Kata Vinka Paulić

  s Vinka Kata PaulićPreminula je č.s. Kata Paulić 7.10.2018.  u 00.23 sati okrijepljenu svetim sakramentima. Nakon kratke i teške bolesti, Gospodin je pozvao k sebi s. Vinku koja je službovala u više navrata i u nekoliko župa naše biskupije. Rođena je u našoj biskupiji 25. srpnja 1946. u mjestu Batnoga, općina Cetingrad, od oca Vinka i majke Marije, r. Begović. Sahrana je u srijedu 10. listopada na groblju Mirogoj. Svjetlost vječna svjetlila njoj. Počivala u miru Božjem!

  Continue Reading

  E-mail

  Misa za Dan neovisnosti i otvaranje izlozbe

  udbina likovna kolonija na temu mucenistva(Udbina, 8.10.2018.) - Gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović predslavio je u ponedjeljak 8. listopada misu u nacionalnom svetištu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini povodom Dana neovisnosti. Koncelebrirali su čuvar svetišta i udbinski dekan vlč. Josip Šimatović, te župni vikar vlč. Pero Burečić. Misom se ujedno i završila prva međunarodna likovna kolonija u svetištu Crkve hrvatskih mučenika pod vodstvom akademskog slikara Mate Ljubičića iz Zadra.
  Biskup Mile Bogović u svojoj je propovijedi spojio dvije važne teme, povijest nastanka hrvatske neovisnosti kao i temu mučeništva koja je okupila umjetnike na likovnoj koloniji.

  Continue Reading

  E-mail

  „Domoljublje u Lici - Domovini na dar“

  lovinac(Lovinac, 9.10.2018.) - Povodom Dana neovisnosti u Lovincu je održana povijesno-književna večer pod nazivom „Domoljublje u Lici - Domovini na dar“. Uz predsjednicu Matice hrvatske, ogranak Gospić, prof. Anu Lemić i pjesnike Gorana Jurkovića i Ivana Balena na povijesno-književnoj večeri sudjelovao je gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

  Continue Reading

  E-mail

  Dan Hvarske biskupije i Hvara, misno slavlje predvodio biskup Zdenko Križić

  hvar(Hvar, 2.10.2018.) - Svetkovina sv. Stjepana I., pape i mučenika, koja se slavi kao naslovnik Hvarske biskupije i Dan grada Hvara, svečano je proslavljena u utorak, 2. listopada, u katedrali u Hvaru. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji s hvarskim biskupom Petrom Palićem, pristiglim nadbiskupima i biskupima te dijecezanskim svećenicima.

  Continue Reading

  E-mail

  Više članaka ...

  Pretraživanje stranice