bener

Udbina

Međudekanatski u Plitvicama

medjudekanatski-plitvice(Plitvice, 2.6.2014.) - Danas je na Plitvicama u Pastoralnom centru održana međudekanatska sjednica. Svećenici Slunjskog, Ogulinskog i Udbinskog dekanata pozvani su i upoznati s programom sjednice. U ova tri dekanata pastoralno rade 22 svećenika (Ogulinski 12, Udbinski 6, Slunjski 4 svećenika). U 10.30 sati susret je počeo molitvom u kapeli pred izloženim Presvetim.

Domaćin ove sjednice je mons. Tomislav Rogić, dekan Udbinskog dekanata u koji spada župa Plitvice (odvojena od Slunjskog dekanata). Sjednica je posvećena prvenstveno enciklici (pobudnici) pape Franje "Radost evanđelja". Mons. Tomislav Rogić izrekao je uvodno slovo i obradio prva dva poglavlja. Treće poglavlje obradio je i informirao prisutne svećenike vlč. Mile Pecić a o četvrtom poglavlju informirao ih je dr. Željko Blagus. Nastavljena je diskusija o osmišljavanju nove pastoralne godine u duhu papine enciklike. Svećenici su se osvrnuli na tečaj vjere koji se održava u Otočcu, na korizmena hodočašća na Udbinu, na nacionalni susret mladeži u Dubrovniku. Govorili su o posveti gospićke katedrale u Gospiću 22.07.2014., proslavi 15 godina biskupovanja mons. Mile Bogovića i o daru koji bi mu uručili, o Svećeničkom danu za GS i RI biskupije 23. lipnja 2014. koji će se održati na Plitvicama i Udbini.
Svećenici pojedinih dekanata povukli su se da bi se dogovorili o konkretnim aktivnostima u svibnju i lipnju u svojim dekanatima. A upravo su sada prve pričesti i krizme pa trebju jedni drugima pomoći u ispovjedanju kao i proslavama zaštitnika župa.

Tags: Plitvice, međudekanatski

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice