bener

Udbina

Sjećanje na Josipa Jovića

josip jovic spomenik(Plitvice, 31.3.2015.) - U utorak 31. ožujka održana je na Plitvicama komemoracija povodom 24. obljetnice smrti prve žrtve u Domovinskom ratu policajca Josipa Jovića. Komemoraciju je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Jakov Mamić a nazočili su joj predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predstavnici Hrvatskog sabora, MORH-a i brojnih braniteljskih udruga među kojima i Đuro Glogoški ispred Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata. Komemoraciji su nazočili i čelnici Ličko-senske županije kao i općina s prostora oko Plitvica.

Predsjednica Grabar-Kitarović je svojim dolaskom kao i porukom istaknula da se vrijednosti izrasle iz Domovinskog rata ne mogu prebrisati."Josipova žrtva i žrtva ostalih branitelja obvezuju nas i zato nikada ne smiju i neće biti zaboravljeni", istaknula je Predsjednica i dodala: "Zato vas i ovom prigodom pozivam na izgradnju zajedništva, solidarnosti i nesebičnog davanja bližnjemu te požrtvovnost jednih prema drugima. Zajedništvo i sloga bili su naša najveća snaga u pogibljenim vremenima, to nas je uvijek održalo kroz stoljeća. Zajedništvo uvijek donosi pobjedu".
Predstavnici Udruge specijalne policije Grom po tradiciji su u ovaklvim događajima trčali ultramaratov od Karlovca u dužini 80 km, a komemoraciji su nazočili i pripadnici ATJ Lučko i instruktori Visoke policijske škole iz Zagreba koji su na Plitvice došli vozeći na biciklima 160 kilometara
Molitvu za Josipa Jovića i sve poginule u Domovinskom ratu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata mons. Jakov Mamić uz vojnog kapelana iz Gospića Ivana Blaževca.

Tags: Plitvice, Josip Jović, Kolinda Grabar Kitarović

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice