bener

Udbina

Župa sv. Ivana Pavla II. konstituirala prvo vijeće i nastavlja s uređenjem crkve

d lapac 8(Donji Lapac, 19.3.2017.) - U župi Sv. Ivana Pavla II, koja je i najmlađa župa Gospićko- senjske biskupije, bilo je posebno svečano u nedjelju 19. ožujka. Župnik Dino Rupčić blagoslovio je nove postaje križnoga puta koje je izradio kipar gospodin Mate Vlaho. Postaje nisu klasičnog izgleda, nego reljefi od lijevanog kamena. Ove postaje plod su zajedničkog odricanja i prikupljanja župljana, učenika i djelatnika Osnovne škole Donji Lapac, župe te župnika Dina Rupčića.
Također pod svetom misom župnik je blagoslovio i kipove Srca Isusova i Marijina koje je također izradio gospodin Mate Vlaho. Župnik je zahvalio svima koji su dali svoj doprinos i za postaje križnog puta i za kipove, te istaknuo da ova mala župna zajednica može biti primjer mnogim župama na duhovnom i vjerskom planu.

Na misi je blagoslovljen i kip Sv. Ante Padovanskoga koji je dar župi Donji Lapac od gospodina Ante Vukšića župljanina župe Udbina. Ante Vukšić dobio je na dar ovaj kip od župnika Kopanice (Orašje) u vrijeme poplava gdje je boravio kao volonter. Taj kip je 20 dana bio u vodi. Gospodin Ante u znak zahvale za sve što je dobri Bog za njega i njegovu obitelj učinio proslijedio je – darovao, kip župi Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu.

Na misi je prisegnulo i novo Župno pastoralno i ekonomsko vijeće, povijesno, prvo, kako je osnovana župa. Da podsjetimo da je D. Lapac do prošle godine bio u sastavu župe Biričevac.

Članovi po službi su:
1. Mario Klepić - vjeroučitelj,
2. Franjo Marić -sakristan,
3. Miro Tomić- član BPV,

izabrani:
1.Greta Prajo,
2.Blaško Filipović,

imenovani:
1.Anto Volić,
2.Slađana Vidaković Kovačević,
3.Božo Pavlović (župa Boričevac tj. filijala Srb).

Župno ekonomsko vijeće čine Anto Volić, Greta Prajo, Blaško Filipović, tajnik Slađana Vidaković Kovačević, zamjenik tajnika Miro Tomić.d lapac 7

d lapac 6

d lapac 5

d lapac 4

d lapac 3

d lapac 2

Tags: Donji Lapac

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice