Udbina

U Udbini predstavile se Sestre Družbe sestara Kraljice svijeta

Written by vlč. Josip Šimatović on . Posted in Udbina

NDB1

Sestre Družbe sestara Kraljice svijeta iz Zagreba uveličale su Dan molitve za duhovna zvanja u Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini. Na župnikov poziv došle su s. Anica i s. Ljubica. Sestra Anica predstavila je župljanima redovničku zajednicu iz koje dolazi i karizmu koja obilježava njihovo poslanje. Družbu je osnovao 1963. godine o. Ivan Jeger, isusovac.

Sestre čine raznovrsna apostolska djela u župama: dužnost sakristanke, vjeroučiteljice, voditeljice crkvenog pjevanja. Sestre pomažu u organiziranju biblijskih i liturgijskih skupova, organiziraju duhovne obnove za djevojke. Slijedeći zahtjeve Crkve, posvećuju se djelima ljubavi prema bližnjemu: pomažu siromahe i nemoćnike, rade na posvećenju obitelji i odgoju mladeži. Sve su sestre pozvane na apostolat molitve i aktivno djelovanje među braćom ljudima. Sestra Ljubica radosno je posvjedočila o svom pozivu i poslu kojem je kao redovnica posvećena – radu s mladima.

Poslijepodne, u kripti Svetišta sestre su održale radionicu sa katehezom o duhovnom pozivu za naše vjeroučenike osnovne škole.

NDB3

NDB4

Tags: Udbina, Sestre Družbe sestara Kraljice svijeta

Ispis