bener

Udbina

Biskup Bogdan na komemoraciji za Josipa Jovića

plitvice biskup bogdan i komemoracija za josipa jovica(Plitvice, 31.3.2018.) - U subotu 31. ožujka na Veliku subotu održana je na Plitvicama komemoracija u spomen na prvu žrtvu u Domovinskom ratu, redarstvenika Josipa Jovića na kojoj je nazočio državni vrh na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, ministrima unutarnjih poslova Davorom Božinovićem koji je bio i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda kao i potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića te predstavnika brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Posebno valja spomenuti Udruge Posebne jedinice policije Kumrovec 1990, i postrojbe za posebne namjene Rakitje odnosno Tigar 90/91. Molitvu za poginulog Josipa Jovića predvodio je vojni biskup Jure Bogdan u suslavlju policijskog kapelana iz Gospića Maria Vazgeča, Ivana Blaževca i biskupskog vikara za pastoral MUP-a i redarstvenih službi RH fra Frane Musića.
„Danas nas je ovdje okupila ljubav, zahvalnost i poštovanje prema Josipu Joviću prema kojemu sjećanja ne blijede. Na plebisciti hrvatskog naroda za slobodnom državom stao je Josip kao i brojni branitelji. Kad se dogodi smrt na Uskrs, bol je još teža. Pucanj u Josipa Jovića bio je pucanj na hrvatsku državu i srce našeg kršćanskog svjetonazora i identiteta“, poručio je biskup Bogdan koji je zatim predslavio molitvu za Josipa Jovića kao i sve poginule hrvatske redarstvenike i policajce. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je poručila da je Krvavi Uskrs bio nakon Pakraca druga hrvatska vojna pobjeda, nakon čega su nastavljene bitke za neovisnost pod vodstvom dr. Franje Tuđmana. Nama je danas trajna zadaća raditi na boljitku Hrvatske, kako na gospodarskom, tako i na socijalnom planu i stvaranju političke kulture.

Tags: Plitvice

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice