bener

Gospić

Gospić

Novi broj lista Navještenje župe Gospić

gs najvestenje 2018(Gospić, 24.12.2018.) - Uoči božićnih blagdana iz tiska je izišao novi broj godišnjaka župe Navještenja BDM iz Gospića, Navještenje. Riječ je o 91. broju lista koji izlazi već 15 godina i koji je do 2011. godine i 84. broja izlazio kao mjesečnik, nakon čega prelazi u formu godišnjaka u obliku ukoričene knjige. Novo Navještenje ima 163 stranice, glavni je urednik župnik gospićki Mario Vazgeč, urednica je Lucija Starčević a članovi uređivačkog vijeća još su s. Robertina Medven, Marinko Miličević, Mišel Grgurić, Franje Puškarić, Denis Žunić, Jelena Majer i Mirela Mihočević. List je tiskala OG grafika iz Ogulina, na naslovnici dominiraju jaslice a na posljednjoj detalj sa đakonskog ređenja Josipa Tomljanovića i Marija Kralja u senjskoj katedrali.

Continue Reading

Ispis E-mail

Trnovac slavio svoga patrona sv. Nikolu

trnovac(Trnovac, 6.12.2018.) - Mjesto Trnovac, župa u Gospićkom dekanatu, proslavilo je 6. prosinca svoga nebeskog zaštitnika sv. Nikolu biskupa.
Na početku misnog slavlja, u kojem su, uz biskupa ordinarija mons. Zdenka Križića, koncelebrirali vlč. Mišel Grgurić, kancelar biskupije i biskupov tajnik, vlč. Herbert Berisha župnik u Ličkom Novom, Bilaju i Ličkom Ribniku i domaći župnik preč. Nikola Turkalj koji je pozdravio biskupa, nazočne svećenike, župljane Trnovca i hodočasnike, istaknuvši posebnu radost zbog prvog pohoda biskupa Zdenka ovoj župi Sv. Nikole biskupa.

Continue Reading

Ispis E-mail

Svetost pobjeđuje - Holywin u katedrali

svisvetsko klanjanje(Gospić, 31.10.2018.) - Mladi gospićke katedralne župe Navještenja BDM već nekoliko godina organiziraju Holywin, večernji duhovni sadržaj uoči svetkovine Svih svetih. Duhovni program Holywin započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Mišel Grgurić, biskupov tajnik. U propovijed vlč. Grgurić osvrnuo se na današnje evanđelje i istaknuo: „Bog nam dariva sve potrebne milosti za spasenje, ali od nas traži našu suradnju s tom milošću. Božja milost – ruka spasa svakome je pružena, ali svatko mora pružiti ruku; put u kraljevstvo Božje vodi ispred svačijih vrata, ali svatko mora koračati. Svi su narodi Božji narod, spasenje je svima ponuđeno samo se moramo truditi."

Continue Reading

Ispis E-mail

Slavlje u Bužimu na blagdan zaštitnice Terezije Avilske

buzim sv terzija(Bužim, 15.10.2018.) – Mjesto Bužim, župa u Gospićkom dekanatu, proslavila je 15. listopada svoju nebesku zaštitnicu sv. Tereziju Avilsku. Ovo je jedina župa u Gospićko-senjskoj biskupiji posvećena ovoj velikoj svetici, crkvenoj naučiteljici i obnoviteljici karmelskog reda.
Na početku misnog slavlja, u kojem su, uz biskupa ordinarija mons. Zdenka Križića, koncelebrirali mons. Marinko Miličević, generalni vikar, preč. Mišel Grgurić, kancelar biskupije i biskupov tajnik, vlč. Pero Jurčević, župnik u Kosinju, vlč. Herbert Berisha, župnik u Ličkom Novom i domaći župnik preč. Nikola Turkalj koji je pozdravio biskupa, nazočne svećenike, župljane Bužima i hodočasnike, istaknuvši posebnu radost zbog prvog pohoda biskupa Zdenka ovoj župi Sv. Terezije Avilske koju biskup posebno časti jer došao nam je iz karmelskog reda.

Continue Reading

Ispis E-mail

„Domoljublje u Lici - Domovini na dar“

lovinac(Lovinac, 9.10.2018.) - Povodom Dana neovisnosti u Lovincu je održana povijesno-književna večer pod nazivom „Domoljublje u Lici - Domovini na dar“. Uz predsjednicu Matice hrvatske, ogranak Gospić, prof. Anu Lemić i pjesnike Gorana Jurkovića i Ivana Balena na povijesno-književnoj večeri sudjelovao je gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proslava Dana Grada Gospića

gs dan grada(Gospić, 22.7.2018.) - Gospić je u nedjelju 22. srpnja 2018. proslavio Dan Grada. Uoči proslave upriličena je trodnevna priprema u katedrali Navještenja BDM u Gospiću koju je predvodio i propovijedao o. Euzebije Knežević, pavlin iz Kamenskog kod Karlovca. Proslava na sâm Dan počela je u 9.30 sati ispred spomen-križa poginulim braniteljima na groblju sv. Marije Magdalene koja je zaštitnica grada Gospića, a na groblju je podignuta i kapelica njoj u čast ispred koje je molitvu predvodio gospićki župnik preč. Mario Vazgeč. Gradonačelnik Karlo Starčević, čelnici gradskih i županijskih vijeća, udruga, predstavnici gospićkih Vukova, vojske, policije, brojni domaći vjernici i gosti odali su počast braniteljima i civilnim žrtvama za Domovinu stavljajući vijence i paleći svijeće.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice