bener

Gospić

GOSPIĆ: Spomen na Senjske žrtve

(9. 5. 2010.) Devetoga svibnja 1937. godine na gradskom groblju sv. Marije Magdalene sahranjene su nedužne mlade žrtve žandarmerijskog terora ubijene dva da na ranije u Senju. Bio je to pogreb kakav prije niti poslije Gospić nije vidio, a po nekim informacijama u ispraćaju je sudjelovalo preko 30 tisuća ljudi iz Like i Primorja. Na uspomenu na taj događaj jučer su na zadnjem počivalištu Senjskih žrtava položeni vijenci, zapaljene svijeće i kazivane molitve.

Izaslanstvo Grada Gospića predvodio je gradonačelnik Milan Kolić u pratnji svojih zamjenika Marte Grgurić i Ivana Biljana. Vijenac je položio i gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić, izaslanstvo Ličko-senjske županije, udruge proistekle iz Domovinskog rata i mnogi građani Gospića.

 

U petak 7. svibnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen ploče u senjskoj Ulici Potok Grad Senj je odao počast mladim Gospićanima koje su na tom mjestu, prije 73 godine, mučki ubili žandari. Uz delegaciju Grada Senja, predvođenu gradonačelnikom Darkom Nekićem, odavanju počasti prisustvovali su i Marta Grgurić, zamjenica gospićkog gradonačelnika.

 

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice