GOSPIĆ: Počelo devetodnevno čitanje Biblije

Nedelja, 16. 5. 2010.

Nakon svečanog donošenja Sv. pisma na za tu prigodu posebno aranžiran ambon, po jedno poglavlje pročitali su župnik i dekan gospićki pop Antun Luketić, vikar don Anđelko Kaćunko, krašićki župnik vlč. Dragutin Kučan, zatim č. s. Blaga Bunčuga, provincijalka zagrebačkih sestara Milosrdnica, č. s. Velimira Marinović, orguljašica i katehistica u Gospiću, ter gospićki gradonačelnik Milan Kolić. Potom su čitanju pristupili najprije službeni čitači na liturgijskim slavljima ter ostali ljubitelji Božje riječi.
Cjelodnevnim čitanjem Sv. pisma tijekom devet dana, po prvi put u Gospiću, bit će pročitana cijela Biblija od početka do kraja, što je jedinstven događaj za župu, grad i dekanat kao i cijelu biskupiju. Biblijsko naviještanje odvija se od jutarnje do večernje sv. mise (od 7.00 do 19.00 sati), a svaki čitač čita po 15 minuta. Mogu se prijaviti i cijele obitelji, a čitačima Biblije se preporučuje prethodno sv. ispovijed! Kod ulaza u katedralu nalazi se Knjiga dojmova u koju svoja iskustva i dojmove mogu upisati svi čitači i slušači, a župni ured je također, zahvaljujući Glasu Koncila, omogućio nabavu Biblije po povoljnoj cijeni kako bi svaka obitelj imala i redovito čitala Sveto pismo.
Biblijsko naviještanje završava večernjom sv. misom u utorak, 25. svibnja u 19 sati. U njoj će sudjelovati u prvom redu, po mogućnosti s Biblijom u ruci, svi sudionici ovoga "biblijskog bdijenja" ter cijela župa. Misu zahvalnicu predvodit će mons. mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

 

  Vijesti - Sve