MUŠALUK: Zaštitnik crkve popa Marka Mesića

Ponedjeljak, 24. 5. 2010.

Na samom početku propovjednik  je, uspoređujući prirodnu ljepotu Like, prikazao ljepotu ljudskoga života. Kroz godišnja doba bujanja prirode i njezinog spavanja usporedio je vjernički život. „Otvoren vjernik Duhu Svetomu i onaj koji živi po Božjim zakonima, otvoren je i njegov život koji buja, cvate poput prirode koja se budi u ovom godišnjem dobu“, kazao je o. Galić. Posebno se osvrnuo na vječna pitanja na koja svaki čovjek mora sebi odgovoriti i to: odakle je došao na ovaj svijet, što radi i za što je stvoren, te kamo ide? Končanica je svima vječnost, a to je Bog za što je nužno stvarati sebi zalog kroz čestit kršćanski život.
Pozdravljajući nazočne župnik Blažević je  podsjetio da je zahvaljujući Duhu Svetomu koji vodi Crkvu i crkva u Mušaluku obnovljena, a sagrađena je još za vrijeme popa Marka Mesića kao zahvalnica u zadužbinu nakon oslobođenja od Turaka iz Like.
Poseban ures svečanosti dali su dominikanski sjemeništarci i postulatni koju su okupljeni uz VIS „Darovi Duha“ predvodili pjevanje i animirali liturgiju.  
Poslije mise slavlje je nastavljeno u objed u kojem je petnaestak članova VIS-a  pjesmom uveseljavalo nazočne.  (LB)

 

  Vijesti - Sve