bener

Godina obitelji: Žena, majka i izazovi majčinstva

og tribina u Godini obitelji o ženi i izazovima majčinstva(Ogulin, 23.3.2018.) - Održana je u Ogulinu u župnoj dvorani župe sv. Križa tribina povodom Godine obitelji a na temu „Žena majka i izazovi majčinstva“ koju je održao župnik Plaškog i Saborskog dr. sc. fra Draženko Tomić. Pred preko 50 nazočnih mladih bračnih parova predavača je predstavio župnik Ogulina vlč. Josip Štefančić.
Dr. Tomić je podsjetio na odnos žene u Starom i Novom zavjetu, te dao presjek njenog položaja kroz pojavu feminističkih pokreta s druge polovice prošlog stoljeća pa do danas.

Continue Reading

Ispis E-mail

Josipovo proslavljeno u Josipdolu

josipdol josipovo 18(Josipdol, 19.3.2018.) - Župa Josipdol u Ogulinskom dekanatu svečano je jučer proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa. Središnju misu u 11 sati predslavio je generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mr. Marinko Miličević u suslavlju ogulinskog dekana i župnika Zagorja i Cerovnika dr. Željka Blagusa, svećenika Ogulinskog dekanata kao i fra Jure Marčinković, župnik Križpolja, Jezerana i Stajnice, te mjesnog župnika vlč. Petra Šporčića. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom Ivanke Gašparović i uz orguljsku pratnju Marice Rendulić. Župnik Šporčić pozdravio je na početku brojne hodočasnike iz većine susjednih župa Ogulinskog dekanata. Među njima je bio i Karlovački župan Damir Jelić s brojnih županijskim pročelnicima, kao i više načelnika općina i čelnika na čelu s načelnikom općine Josipdol Zlatkom Mihaljevićem.

Continue Reading

Ispis E-mail

Sjednica ŽPV-a Ogulin u biskupovoj nazočnosti

og zpv2(Ogulin, 25.2.2018.) - Na sjednici Župnog pastoralnog vijeća župe Sv. Križa u Ogulinu, nazočio je i gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić zajedno s kancelarom i tajnikom biskupije vlč. Mišelom Grgurićem. Osim želje da što bolje sagleda aktivnosti u najvećoj župi biskupije, biskup je vijećnicima progovorio o značaju Godine obitelji kao i pripremi za nacionalni susret obitelji u Solinu. Sjednici su nazočila 22 člana ŽPV-a na čelu sa župnikom vlč. Josipom Štefančićem i župnim vikarom Herbertom Berishom.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proslava sv. Valentina - suzaštitnika u Josipdolu

josipdol sv valentin(Josipdol, 12.2.2018.) - Rektor Bogoslovskog sjemeništa Ivan Pavao II. u Rijeci i profesor na Teologiji u Rijeci dr. Mario Tomljanović predslavio je u nedjelju 11. veljače blagdan sv. Valentina, suzaštitnika župe Josipdol u suslavlju domaćina, župnika Josipdola Petra Šporčića i bogoslova Josipa Tomljanovića.
Propovjednik dr. Tomljanović istaknuo je za sveca Valentina da je slijedio Krista u svakom trenutku pa i kada je rimski car Klaudije tražio od njega da se odrekne Krista i primakne rimskim bogovima, što ga je stajalo života odsijecanjem glave.

Continue Reading

Ispis E-mail

U župi bl. A. Stepinca proslavljeno Stepinčevo

og stepincevo u zupi bl.a.stepinca(Ogulin, 10.2.2018.) - Župa bl. A. Stepinca iz Ogulina jedna od najmlađih u Gospićko-senjskoj biskupiji proslavila je u subotu 10. veljače po 17. puta svoj župni patron, spomendan hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca, odnosno deveti puta od kada je proslava održana u novoj župnoj crkvi posvećenoj hrvatskom blaženiku . Svečanu misu predslavio je župnik župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Štefančić u suslavlju mjesnog župnika fra Petra Grubišića i svećenika Ogulinskog dekanata i subraće franjevaca trećoredaca.

Continue Reading

Ispis E-mail

Ogulinski stomatolozi proslavili blagdan svoje zaštitnice sv. Apolonije

og sveta apolonija 18(Ogulin, 10.2.2018.) - Sinoć je u Ogulinu u župnoj crkvi sv. Križa svečano proslavljen blagdan zaštitnice stomatologa sv. Apolonije. Misu je u nazočnosti blizu trideset stomatologa i zubarskih tehničara na čelu s ravnateljicom Doma zdravlja Ogulin Zlatom Kurelac predslavio župnik župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Štefančić dok je glazbom misu animirala s. Pankracija Žižić uz sudjelovanje članica zbora iz redova stomatologa.

Continue Reading

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice