bener

Betlehemsko svjetlo stiglo u biskupiju

og betlehemsko svjetlo u ogulinu i gs biskupiji(Ogulin, 16.12.2018.) -  U nedjelju 17. prosinca po višegodišnjoj tradiciji članovi Izviđačkog odreda Frankopan iz Ogulina donijeli su Betlehemsko svjetlo iz zagrebačke katedrale u Ogulin u župu sv. Križa, a time ujedno i u Gospićko-senjsku biskupiju. Svjetlo su donijeli u župnu crkvu sv. Križa iste večeri nakon što je svjetlo iz Betlehema doneseno u Beč, a nakon toga u Zagreb. Izviđači su donijeli svoje lampaše sa svjetlom na večernju misu u župnu crkvu sv. Križa u 18 sati koju je predvodio župnik Josip Štefančić. Tom prilikom je predstavio novog đakona Gospićko-senjske biskupije Josipa Tomljanovića koji će svoju đakonsku praksu obaviti u najvećoj župi biskupije, sv. Križa u Ogulinu.

Continue Reading

Ispis E-mail

Blagdan Krista Kralja u franjevačkom samostanu

og krist kralj(Ogulin, 25.11.2018.) - U nedjelju 25. studenog u Ogulinu je u samostanu „Sv. Franje Asiškog“ franjevaca trećoredaca glagoljaša u kapeli Krista Kralja svečano proslavljen nebeski patron kapele i zaštitnik samostana. Održano je to 81. godinu za redom od kada franjevci djeluju u Ogulinu, u početku samo u samostanu, a odnedavno i u drugoj ogulinskoj župi bl. A. Stepinca. Misno slavlje predslavio je novi subrat u samostanu fra Mirko Gregov u suslavlju župnika župe bl. A. Stepinca fra Petra Grubišića, župnika Ogulina Josipa Štefančića te fra Marka Neretljaka te franjevačkih bogoslova. Glazbom je misu animirao zbor Kralj ljubavi uz orguljsku pratnju Marija Lovničkog i gitarsku pratnju dr. Tihomira Beline.

Continue Reading

Ispis E-mail

12. Orguljaške večeri u Gospićko-senjskoj biskupiji

ostarije pavao masic 12 org veceri gsb(Oštarije, 17.10.2018.) - Glavni akter ovogodišnjih 12. Orguljaških večeri u Gospićko-senjskoj biskupiji je maestro Pavao Mašić, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem gradu. Ovaj vrsni čembalist i orguljaš će tijekom orguljaških večeri nastupiti u tri središta biskupije, Sv. Jurju, Oštarijama i Gospiću. U Sv. Jurju je nastupio u ponedjeljak 15. listopada a u utorak 16. listopada u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama.

Continue Reading

Ispis E-mail

Nadbiskup Ivan Devčić predslavio blagdan patrona župe sv. Križa u Ogulinu

og dan zupe 2(Ogulin, 14.9.2018.) - Svečano proslavljen blagdan Uzvišenje sv. Križa, nebeskog zaštitnika župe kao i Dan grada Ogulina. Veliku svetkovinu je predvodio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u koncelebraciji ogulinskog župnika Josipa Štefančića, ogulinskog dekana i župnika Zagorja i Modruša dr. Željka Blagusa kao i brojnih svećenika i posebno većine nekadašnjih župnih vikara u Ogulinu. Misi je prethodila veličanstvena procesija središtem grada u kojoj su sudjelovala brojna laička društva i udruge, Frankopanska garda, vatrogasci, lovci, predstavnici policije i vojske. Biskupa je riječima dobrodošlice na početku pozdravio župnik Štefančić, a nadbiskup Devčić je na početku istaknuo o uspomenama koji ga vežu za Ogulin.
„Tijekom dvadeset godina koliko sam bio rektor bogoslovije u Rijeci često smo na nagovor nadbiskupa Pavlišića, vašeg dugogodišnjeg župnika dolazili u Ogulin, gdje nas se svih dojmila vaša pobožnost , mise kao i drugi vidovi koji su vam uz snagu križa pomagali da nosite svoje svakodnevne križeve.“

Continue Reading

Ispis E-mail

Velika Gospa u svetištu Gospe od Čudesa

ostarije vg3(Oštarije, 15.8.2018.) - Središnju hodočasničku misu na blagdan Velike Gospe u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama predvodio je u 11 sati gvardijan franjevačkog samostana u zagrebačkoj Dubravi fra Svetozar Kraljević u koncelebraciji mjesnog župnika i čuvara svetišta popa Ante Luketića, i više svećenika Ogulinskog dekanata. Misu je glazbom animirao župni zbor pod vodstvom Franje Puškarića te uz asistenciju Domagoja Šlata i Mihaela Peca, a misi su nazočile stotine hodočasnika.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskup Križić posvetio novi oltar u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa

Lipa na Dobri blagslov oltara b(Lipa na Dobri, 21.7.2018.) - Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pohodio je u subotu 21. srpnja po prvi puta župu sv. Nikole biskupa u Lipi na Dobri, najsjeverniju župu Gospićko-senjske biskupije. Tom prilikom je predvodio misno slavlje na blagdan suzaštitnice župe Gospe od Škapuljara ili Škapuljirovo, a tom je prilikom i posvetio novi oltar župne crkve. Koncelebrirao je mjesni župnik don Željko Kuten, umirovljeni svećenici mons. Dinko Popović i don Žarko Kraljević kao i tajnik biskupa Križića Mišel Grgurić zajedno s dijelom bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije, kao i đakona na studiju u Rimu, Natanijela Krajinovića (OSPPE). Glazbom je misu animirao župni zbor župe Lešća na Dobri pod vodstvom Željka Marčaca.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice