bener

Mladi Ogulina na 2. planinarskom križnom putu

og-plan-krizni2(Ogulin, 29.3.2014.) - U subotu 29. ožujka u Ogulinu je po drugi puta održan planinarski križni put između naselja Bjelsko i planinarskog doma na Kleku.

Kao i protekle premijerne godine križni put u vremenu korizme inicirali su mladi župe sv. Križa, redom župni animatori i članovi križarskog društva Dragutin Kukalj a priključilo im se i dio odraslih župljana. Ove godine je križni put okupio preko 40 vjernika a predvodio ga je župni vikar župe sv. Križa Dino Rupčić. Čitan je križni vlč. Antuna Sente iz Sisačke biskupije koji se molio na zadnjem nacionalnom susretu mladih u Sisku, a postaje su čitali te pjesmom i molitvom animirali mladi.
Križni put je ove godine održan u idealnim vremenskim uvjetima ranog proljeća i sunčanom vremena za razliku od prošlogodišnjih snježnih uvjeta. Započet je na 600 m n.v., a završio kod planinarskog doma HPD Kleka na 1000 m n.v. I ovim križnim putem planina na kojoj je davne 1873. godine niknula misao o osnivanju Hrvatskog planinarskog društva dobiva jednu novu dimenziju. Posebno u godini u kojoj se obilježava značajna obljetnica, 140 godina hrvatskog planinarstva a koja se obilježava upravo na Kleku 26. travnja ove godine.

og-plan-krizni-put

Tags: mladi, Ogulin, križni put

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice