bener

Biskup Bogović: Svi smo u kršćanskoj promociji Duha Svetoga

og-krizma(Ogulin, 7.6.2014.) -Uoči blagdana Duhova gospićko-senjski biskup Mile Bogović tradicionalno je predslavio misno slavlje u dekanatskom središtu Ogulinu te tom prilikom podijelio sakrament svete potvrde za 74 krizmanika. Koncelebrirali su svećenici ogulinskih župa na čelu s dekanom i župnikom vlč. Robertom Zubovićem.

Slavlje je liturgijskom glazbom uzveličao zbor mladih Glas ljubavi pod vodstvom Karle Tripalo.
Uoči blagdana Duhova svi smo pozvani na kršćansku promociju Duha svetoga koji silazi na nas čime postajemo zrelim kršćanima. Kao što je Isus govorio apostolima i ovlastio ih darom Duha svetoga, nakon čega su krenuli u širenje Božje riječi (Pavao u Malu Aziju, Petar u Rim, Toma u Indiju), tako i ja vama dragi krizmanici prenosim istu snagu kojom se mijenja slika svijeta. Od Isusa do danas kršćanstvo se geografski i vremenski proširilo, a vi današnji mladi kršćani trebate naučiti drukčije koračati. Naučite se na zreliji korak da osjetite potrebu bližnjega i drugoga jer smo odgovorni za cijeli svijet. Ta sposobnost se ne može kupiti, a ako imamo ljubavi sve ćemo pronaći. Biskup je na kraju krizmanicima uručio najbolju navigaciju, svoju poslanicu.
Na početku mise predstavnici roditelja supružnici Cesarec biskupu Bogoviću su čestitali veliki jubilej, 50 godina svećeništva i 15 godina biskupstva.

Tags: Duhovi, Ogulin, sveta potvrda, krizma

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice