Rokova proslavljena u župnoj crkvi

Subota, 16. 8. 2014.

Uz domaće Dobrotvorno podupirajuće društvo Sv. Rok misi su nazočili i predstavnici dijela ostalih sličnih laičkih društava, DPD Sv. Josip iz Prapuća-Zagrada i DPD Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika, kao i članovi Frankopanske garde. Misi su nazočili su i brojni predstavnici javnog života grada Ogulina na čelu s gradonačelnikom Jurom Turkovićem i njegovima zamjenicima Tonom Radočajem i Željkom Stipetićem. Glazbu je animirao veliki župni zbor pod vodstvom s. Pankracije i uz orguljsku pratnju prof. Slavka Barčića. .
Nakon što je pojasnio život sveca iz francuskog Monpelliera s kraja 13. st. propovjednik je iscrpnim biografskim detaljima predstavio sv. Roka kao herojskog nasljeditelja Krista kojeg nam Crkva daje kao svojevrsnog transformatora u svrhu činjenja dobrih djela. Kao vjernici smo pozvani da budemo u prvim redovima činjenja dobrih djela kao što je sv. Rok pomagao kužnima. Postavimo si pitanje gdje je danas potreban sv. Rok? Najbolje to znaju zdravstveni i socijalni radnici koji zaslužuju poštovanje svih nas. Jer oni su važni u suzbijanju moderne kolere, a to su AIDS, droga, alkohol i ebola. Na kraju je poručio da po svojim djelima milosrđa krećemo putem sv. Roka u svom zvanju i obitelji.
Članovi DPD Sv. Rok nastavili su s članovima društva i gostima te predsjednikom Mladenom Petrušićem proslavu sv. Roka u prostorijama svog doma u Lomostu.

og rokova1

  Vijesti - Sve