bener

Rokova na Liščevki

liščevka rokova(Zagorje Ogulinsko, 17.8.2014.) - U nedjelju 17. kolovoza po tradiciji je održana velika proslava Rokove na Liščevki, vrlo omiljenom izletištu župljana župe sv. Jurja u Zagorju Ogulinsko. Rokova na Liščevki postao je jednan od najznačajnijih dana u godini za stotine župljana kao i brojne hodočasnike iz župa ogulinskog dekanata. Uz duhovnu okrjepu, Lišćevka je mjesto cjelodnevnog obiteljskog druženja.

Ovogodišnje misno slavlje predslavio je mjesni župnik dr. Željko Blagus u suslavlju čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama i domaćeg sina popa Ante Luketića. Misu je liturgijskim pjevanjem uzveličao župni zbor pod ravnanjem prof. Franje Puškarić.
Svima nam je cilj opće dobro pri čemu najviše mislimo na zdravlje i ekonomsku situaciju. Upravo je sv. Rok tipičan svetac zdravlja koji je iscjeljivao cijele osobe. Jer ono što ne uspijeva izliječiti psihologija, duševnu bolest, to je povezano s duhom i odnosom prema Kristu što smo vidjeli u prispodobi s ženom iz Kaanana i opsjednutom kćeri. Kao što je Bog prolazio zemljom i činio dobro, i nama je dao isto poslanje. No mi često umjesto činjenja dobra Bogu šaljemo recepte tražeći pomoć, a mnogi božji molitelji se uvrijede jer ju ne dobiju odmah te odgovor traže u alternativnim rješenjima – iscjeliteljstvu i kozmičkoj energiji. Rješenje je da kao i sv. Rok postanemo slušači riječi božje te činimo dobro i onima koji to ne zaslužuju, zaključio je propovjednik dr. Blagus te poručio da od sada krenemo na put čiste ljubavi, praštanja i božje dobrote.
Misnom slavlju nazočili su gradonačelnik Ogulina Jure Turković sa zamjenicima te čelnici mjesnih odbora s prostora župe.

Tags: Sveti Rok, Zagorje Ogulinsko

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice