Jubilarni 50. broj ZOV-a

Četvrtak, 21. 8. 2014.

Ovaj broj kao i tri prethodna uređuje župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović, tiskan je u OG grafici u Ogulinu. List ima 72 stranice, naslovnica i duplerica su u boji a po prvi puta ZOV ima naslovnu fotografiju vezanu za glavnu gospodarsku granu Ogulina, proizvodnju zelja, po čemu se sugerira i plodnost. U središnjem dijelu dominiraju fotografije s raznih hodočašća a na zadnjoj stranici s Tijelovske procesije ove godine.
„Sijači Božje ljubavi u svijetu „ naziv je uvodnog teksta urednika don Roberta Zubovića nakon čega slijedi rubrika „Navješćivati i odgajat". U njoj se donosi niz misli i riječi pape Franje kao i korizmeno-uskrsna poslanica gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića kao i propovijed biskupa na njegovoj zlatnoj misu u Slunju 6. srpnja. Slijedi zatim rubrika „ Vijesti iz biskupije" u kojoj Zvonko Ranogajec donosi prikaz glavnih događaja na biskupijskog razini od blagdana od Božića pa do kraja lipnja. Središnja je rubrika „Vijesti župa Ogulinskog dekanata", ponajviše iz župe sv. Križa, zatim iz župe bl. Alojzija Stepinca koje je priredila Marica Županić, dok iz Zagorja i Modruša vijesti donosi župnik dr. Željko Blagus. Vijesti iz župe Lipa donosi pop Mate Pavlić, iz Plaškog Josip Anušić, iz Saborskog Ivan Matovina, iz Trošamrije Marko Radočaj i Marinko Vladić, vlč. Petar Šporčić iz Josipdola, a vlč. Ivica Tolla i Ante Jozo Ramić iz Generalskog Stola.

U rubrici „Iz naših krajeva" prof. Ivan Tironi piše o putopisu Felix John Kocha iz National geografica iz 1906. godine o Ogulinu. U rubrici „Mladi za mlade" niz autora (Ana Puškarić, Filip Franjković, Dijana Beganović, Sanjin Kučić, Ana Škrtić) donosi više članaka vezanih za aktivnosti mladih. U rubrici „Mozaik" mr. fra Petar Runje piše o Branki Perković, uzoru svetosti za naše vrijeme, a na Obiteljskoj stranici Renata Špehar-Vojvodić bilježi Dan obitelji na Udbini, Sabina Brozović hodočašće molitvenog vijenca u Mariju Bistricu. Više razmišljanja daje voditeljica Obiteljskog centra Nives Tomić a ZOV se zaključuje rubrikom poezije te iseljeničkom tematikom.

  Vijesti - Sve