bener

Patron franjevačke samostanske kapele

og-krist-kralj(Ogulin, 23.11.2014.) - U nedjelju 23. studenog u Ogulinu je u samostanu „Sv. Franje Asiškog" franjevaca trećoredaca glagoljaša u kapeli Krista Kralja svečano proslavljen patron kapele i zaštitnik samostana, u kome franjevci trećoredci glagoljaši djeluju pastoralno na zadovoljstvo ogulinskog puka već 76 godina.

Misno slavlje predvodio je župni vikar župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Dino Rupčić u koncelebraciji gvardijana i župnika župe bl. A. Stepinca iz Ogulina fra Marka Mede kao i više svećenika ogulinskog dekanata. Glazbom je misu animirao zbor župe bl. A. Stepinca uz orguljsku pratnju maestra Josipa Magdića i gitarsku pratnju dr. Tihomira Belina.


Blagdan koji je kruna liturgijske godine pokazuje Krista kroz dva lika, pastira i kralja,- istaknuo je na početku propovjednik vlč. Dino Rupčić. Isus granice svojeg kraljevstva nije širio oružjem i prolijevanjem krvi, već je on prolio svoju krv za nas. Pred njih kao kraljem svi će biti suđeni onako kako su se odnosili prema najmanjem bratu a ljubav će biti jedini kriterij, što je bit i srž kršćanstva - zaključio je vlč. Rupčić.

Gvardijan fra Marko Medo na kraju je poručio brojnim vjernicima koji brojnih desetljeća dolaze u svoju kapelicu da će ona i dalje njima biti na usluzi, kao odgovor na neka razmišljanja da će franjevci trećoredci svoje pastoralno djelovanje kompletno prenijeti u župu bl. A. Stepinca. To je izazvalo veliko oduševljenje nazočnih vjernika koji su za tu priliku i sačinili suvenir s likom Krista Kralja odnosno oltarske slike.

og-maestro-magdic

Tags: Ogulin, Krist Kralj, franjevci, vlč. Dino Rupčić

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice