bener

Betlehemsko svjetlo u našoj biskupiji

betlehemsko-svjetlo-og(Ogulin, 14.12.2014.) - U nedjelju 14. prosinca po višegodišnjoj tradiciji članovi Izviđačkog odreda Frankopan iz Ogulina donijeli su Betlehemsko svjetlo iz zagrebačke katedrale u Ogulin u župu sv. Križa odakle se raznosi u Gospićko-senjsku biskupiju. Svjetlo su donijeli u župnu crkvu sv. Križa iste večeri nakon što je svjetlo iz Betlehema doneseno u Beč a nakon toga u Zagreb.

Izviđači na čelu sa starješinom Josicom Badanjkom donijeli su svoje lampaše sa svjetlom na večernju misu u župnu crkvu sv. Križa u 18 sati koju je predslavio župni vikar Dino Rupčić.
Ovogodišnji krizmanik i izviđač Matija Blašković prenio je poruku izviđača vjernicima u kojoj ističe da Betlehemsko svjetlo koje su donijeli iz zagrebačke prvostolnice predstavlja sve ono što predstavlja Krist: mir, toleranciju, ljubav i pravednost. Poručio je nazočnim vjernicima da svjetlo prenesu u svoje domove ali da ga odnesu i osamljenima i bolesnima. U nastavku su vjernici uz pomoć mladih izviđača preuzeli svjetlo te ga u lampašima i svijećama odnijeli u svoje domove. Svjetlo koje simbolizira svjetlo svijeta odnosno rođenje Isusa Krista, ali i adventsko ozračje iščekivanja i mira.

betlehemsko-svjetlo

Tags: Ogulin, bolesnici, izviđači, izviđački odred Frankopan, osamljeni

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice