bener

Biskup Jezerinac predvodio 14. Stepinčevo

og stepincevo(Ogulin, 8.2.2015.) - Župa bl. A. Stepinca proslavila je u nedjelju 8. veljače po 14. puta svoj župni patron, spomendan hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca, odnosno šesti puta je proslavila župni zbor u novoj župnoj crkvi posvećenoj bl. Alojziju Stepincu. Svečanu misu predvodio je vojni biskup Juraj Jezerinac u suslavlju mjesnog župnika fra Marka Mede, ogulinskog dekana Roberta Zubovića i brojnih svećenika Ogulinskog dekanata i subraće franjevaca trećoredaca na čelu s provincijalom fra Nikolom Barunom. Misu je glazbom animirao veliki župni zbor uz orguljsku pratnju Sanija Francetića. kao i dječji zbor.

Zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac živio je u vremenu velikog nasilja i nepravde, u vremenu kada su komunisti pobili u ratu i nakon brojne svećenike i redovnike i redovnice. . Htjeli su Crkvu privoliti da služi partiji zbog čega je Stepinca bio najveći udar. No on je pokazao koliko je čvrst karakter o čemu su u to vrijeme svjedočili veliki hrvatski umjetnici Ivan Meštrović i Jozo Kljaković koji su ga izrazili u kipovima. Stepinac je snagu crpio kroz 4 dijela svog pastoralnog djelovanja, da je samo u Bogu snaga naroda, u predanosti sv. ocu i sv. Stolici, vjernosti Majci Božjoj i širenju pomirenja i nemržnje. Sve su to razlozi zašto je naš blaženik na putu svetosti, zaključio je u propovijedi biskup Jezerinac koji je nakon mise iznio osobna svjedočanstva o blaženiku kome je kao mali ministrant bio suvremenik.
Misi su nazočili karlovački župan Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Jure Turković, njegov zamjenik Tone Radočaj, predsjednik gradskog vijeća Milan Sabljak kao i više udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

og-stepincevo1og-stepincevo1-1

Tags: Ogulin, bl. Alojzije Stepinac, Stepinčevo, mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice