bener

Biskup Bogović krstio peto dijete u obitelji Novak

og biskup i krstenja(Ogulin, 9.8.2015.) - Gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je središnje misno slavlje na 19. nedjelju kroz godinu u ogulinskoj župi sv. Križa u koncelebraciji mjesnog župnika i dekana preč. Roberta Zubovića i župnog vikara vlč. Dine Rupčića. Misu je luturgijskim pjevanjem uzveličao župni zbor pod ravnanjem Maje Polić i uz orguljsku pratnju s. Pankracije Žižić. Biskup je na misi krstio troje novih članova župne zajednice, Karla, Vitu i Luku koji je peto dijete u obitelji Novak.

Danas ovim krštenjima svjedočimo pobjedi života nad smrću pri čemu se kanimo gnjeva, srdžbe i hunje a borimo se za dobrostivost, milosrđe i praštanje. Dva glavna pokretača današnjeg svijeta su ljubav i mržnja. Dok ljubav potiče život, pomaže mu, hrani ga, daruje i jača. Ona stvara, podržava, pomaže, brani i hrani. Ljubav je glasnica života. S druge strane mržnja razara, uništava i zavidna je. I ona je glasnica smrti. Crkva je svjedok i glasnik Božje stvaralačke ljubavi, ona je obrana života. Crkva se raduje svagdje gdje pobijedi ljubav, gdje ona urodi životom. To se dogodilo i obitelji Novak koja je ovamo donijela svoje peto dijete, čime je izrazila svoju ljubav prema ovoj zajednici i svom narodu. Dok su kao građani ovog svijeta zabilježeni u knjige građana, krštenjem oni postaju građani vječnosti, zaključio je biskup Bogović svoju propovijed.
Bojan Novak (1971. godište) i Ljubica rođ. Grdić (1979. godište) imaju uz najmlađeg Luku još Luciju, Matiju, Mariju i Katarinu.

Tags: Ogulin, peto dijete, krštenje

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice