bener

Kako osnažiti naše obitelji?

og tribina o obitelji(Ogulin, 3.9.2015.) - Vlč. dr. sc. Josip Bošnjaković iz Obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije govorio je o perspektivama i mogućnostima očinstva i majčinstva kroz brojne primjere, kao i međuljudskim potrebama. Mr. sc. Mladen Klanac iz nadbiskupijskog obiteljskog savjetovališta iz Zadra je govorio o psihičkim i duhovnim specifičnostima žena na temelju svog iskustva u obiteljskom savjetovalištu te o danas rastućoj krizi majčinstva koja se reflektira kroz strah u primanju novog života. Najbolja je evangelizacija vidjeti obitelj s više djece, zaključili su predavači.
Zatim je održana rasprava a sadržaj tribine i njezin utjecaj na brak i obitelj objedinio je mr. sc. Mario Vojvodić uz vjeru da će ona doprinijeti da se pokušaju zaustaviti negativni trendovi u gradu glede sklapanja i razvrgavanja brakova na ovom prostiru.

U četvrtak 3. rujna održana je u Ogulinu u večernjim satima u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta javna tribina za građane i vjernike grada Ogulina na temu „Kako osnažiti naše obitelji“. Tribini su nazočili svi članovi Vijeća HBK za život i obitelj, kao i gradonačelnik Ogulina Jure Turković sa zamjenikom Tonom Radočajem i predstavnicima javnog života grada Ogulina. Bio je to svojevrsni uvod u međunarodni seminar odnosno edukacijsko-formacijski susret crkvenih i obiteljskih savjetovatelja koj se održava u Ogulinu u organizaciji Hrvatskog Caritasa, obiteljskog savjetovališta Gospićko-senjske biskupije iz Ogulina i uz potporu grada Ogulina.

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice