Predstavljena knjiga mons. Jurja Batelje „Rivellijeva zavjera laži“

Četvrtak, 4. 2. 2016.

Prof. Ivica Mataija je podsjetio na povijesne činjenice montiranog političkog procesa zagrebačkom nadbiskupu Stepincu kao i knjigu masona i otpadnika od katoličke crkve Viktora Novaka „Magnum crimen“ preko koje su iznesene brojne ordinarne laži i neistine o pripadnicima katoličke crkve pa tako i Stepincu. Mataija je govorio i o talijanskom autoru Marku Aureliju Rivelliju koji je izdao knjigu – Panflet izdanu u Milanu kojom je iznio brojne laži o hrvatskom blaženiku a koju predstavnici SPC-a koriste za ocrnjivanje Stepinca i ideje samostalne hrvatske države. Prema Mataiji Bateljina knjiga je knjiga o istini.
Biskup Mile Bogović ujedno i pisac predgovora knjizi je govorio o aktualnim zbivanjima glede Stepinca, a u sklopu našeg povijesnog preračunavanja. Sve je počelo nakon Francuske revolucije kada je laž dobila pravo građanstva. Tada je razrađen cijeli sustav ateističkog liberalizma kako ocrniti druge osobe i narode. Najveći krimen u vremenu suđenja Stepincu bilo je neprijateljstvo protiv katoličke crkve i bilo kakve hrvatske države. Stvoren je takav sustav u kome su apriori bez ikakve povijesne analize negativni pojmovi NDH, ustaše i Pavelić. Najjači korektiv u NDH bio je upravo Stepinac, istaknuo je biskup Bogović te se bazirao na tri ishodišne točke. Prvo, u srži svega je hrvatska država, drugo Crkva i Stepinac su radili na crkvenom poslanju a ne državnim pitanjima. Upravo na tom polju su laži protiv Stepinca bile najčešće. Biskup je kao treću točku istaknuo činjenicu da se ne treba bojati. Pogotovo u kontekstu Domovinskog rata u kome je hrvatski narod pokazao snagu i želju za svojom državom. Potrebno je preračunavanje o liku Stepinca te se molimo za svijet puni dobrote gdje će biti više istine.
Autor knjige mons. dr. Juraj Batelja je na početku istaknuo činjenicu koja se malo spominje a to je da su Pavelića stvorili hitci na hrvatske poslanike u beogradskoj skupštini 20. lipnja 1928. Kontinuirano se blati hrvatski narod i njegovo duhovno vodstvo. Dovođenje u sumnju kanonizacije Stepinca je i pucanj u srce hrvatske države. U postupku kauze sačinjeno je 45 tisuća stranica u kojima je vidljivo da je Stepinac volio svoj narod ali još više Kristovu Crkvu. Stepinac je jedna od najistaknutijih žrtava u povijesti Crkve za njeno jedinstvo. Mons. Batelja je na kraju iznio niz potresnih svjedočanstava o veličini i humanosti nadbiskupa Stepinca, a knjiga i donosi 15 Stepinčevih osuda rasnih zakona NDH.
Uz više stotina nazočnih na predstavljanju knjige predstavljanje su pratili gradonačelnik Ogulina Jure Turković, karlovački župan Ivan Vučić, čelnici mnogih ustanova, učenici ogulinske gimnazije kao i više svećenika.

og bateljina knjiga 2

  Vijesti - Sve