Apostolski nuncij D’ Errico predvodio Cvjetnicu u Ogulinu

Nedelja, 20. 3. 2016.

Pjevana je Muka po Luki, kojeg je izvodio Josip Bertović, Isusa župnik Zubović a ostale likove velikog tjedna članovi zbora. Korizmenim napjevima glazbom su misu animirali združeni zborovi vokalnog ansambla KUD-a Klek pod ravnanjem dr. sc. Joška Ćalete i združeni zbor HPD Kleka i župnog zbora pod vodstvom Lidije Stipetić dok je na orguljama bila Karla Tripalo.
Nuncij D Errico je izrazio zadovoljstvo biti na početku Velikog tjedna u župi sv. Križa koji je centar naše meditacije. U Velikom tjednu dobivamo novu energiju za život i kršćansko milosrđe u vašoj župi. U nastavku je pojasnio teološku analizu značaja Velikog i svetog tjedna uz isticanje dvije misli. Prva je da svi učinimo jedno djelo milosrđa, a druga je da tijekom Velikog tjedna moramo svjedočiti Krista i preuzeti svoj križ.

Prije nego što je vjernicima udijelio papinski blagoslov nuncij je progovorio o skorom imenovanju novog biskupa Gospićko-senjske biskupije. Sva pisanja nekih medija da je novi biskup izabran su netočna jer papa Franjo treba narednih dana donijeti odluku o imenovanju novog ordinarija Gospićko-senjske biskupije, a odluka će biti objavljena u naredna dva do tri tjedna.

Osim pozdrava na početku od strane župnika Zubovića, pozdravnu riječ i svojevrsni pregled povijesti Ogulina duge 516 godina iznio je gradonačelnik Jure Turković, nakon čega su mladi u narodnim nošnjama predali nunciju poklone, umjetničku sliku i košaru s tradicionalnim ogulinskim proizvodima.

Nakon mise nuncij D Errico se zadržao na ručku s biskupom Bogovićem, upravo pristiglim iz Senja, kao i karlovačkim županom Ivanom Vučićem i gradonačelnikom Ogulina Jurom Turkovićem. U popodnevnim satima nuncij će posjetiti župe Slunj i Cvitović.

og cvjetnica 2016og cvjetnica 2016 bog cvjetnica 2016 dog cvjetnica 2016 e

  Vijesti - Sve