Održan jubilarni 10.festival duhovne glazbe Tonkafest

Nedelja, 1. 5. 2016.

Festival je otvorio izvršni ravnatelj festivala i predsjednik udruge Oda prijateljstvu Hrvoje Magdić koji je ukazao na glavni motiv osnutka festivala, sjećanje na prerano preminulu Antoniju Turković čiji stihovi se stalno oživotvoruju na festivalu. Osim što promovira duhovna glazba, festival potiče i humanost odnosno pomaganje oboljeloj djeci ogulinskog kraja, što je i osnovna djelatnost Ode prijateljstva. Ove godine pomagalo se dvogodišnjem Ivanu devetnaestgodišnjem Josipu. Od ulaznica i donacija prikupljeno je 10 tisuća kuna.
Organizatori su u jubilejskoj izdanju nagradili dvoje kantatutora i zaštitnih znakova hrvatske duhovno-glazbene scene koji su do sada najčešće nastupali na festivalu, Davora Terzića i Antonija Tkaleca. Ukupna pobjednica 10. Tonkafesta je prema mišljenju žirija i publike postala Marija Kovač iz Rijeke sa skladbom „Žena iz Magdale“ a čija će se pjesma naći i na CD-u s 18 najljepših pjesama dosadašnjih festivalskih nastupa. Po glasovima publike drugo mjesto su osvojili Vedran Vegar i dječji zbor Kralj Zvonimir iz Knina sa skladbom „Kraljice neba“, dok je treće mjesto osvojio Antonio Tkalec za skladbu „Na mom dlanu“.
Nagradu pobjednici je uručio gradonačelnik Ogulina Jure Turković a prije nastupa vi sudionici su nazočili večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Križa koju je predslavio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović te su zajednički animirali misu.

og tonkafest2

  Vijesti - Sve