bener

Misa za stare i bolesne u svetištu Gospe od Čudesa

ost dan bolesnika1(Oštarije, 21.8.2016.) - U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina tradicionalno je u prvoj nedjelji nakon Velike Gospe služena hodočasnička misa za bolesne, stare i nemoćne sa sakramentom bolesničkog pomazanja. Ovo marijansko svetište postaje sve poznatije kao utočište za potrebite, posebno one koji traže zbog svojih bolesti duhovnu utjehu. Ove godine hodočasnička misa služena je u nedjelju 21. kolovoza a misno slavlje je predvodio prior karmelskog samostana u Remetama o. Zlatko Pletikosić u suslavlju čuvara svetišta popa Antuna Luketića te više svećenika Ogulinskog dekanata., među kojima i umirovlojenog svećenika Zlatka Vitezića, nekadašnjeg ogulinskog kapelana. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor župe „Sv. Jurja“ iz Draganića uz orguljsku pratnju Darka Protulipca. Zbog prijetnje kišom, misa je služena u crkvi a okupila je više stotina hodočasnika.

Propovjednik o. Zlatko Pletikosić brojnim je hodočasnicima a posebno onima treće životne dobi kao i opterećenima raznim bolestima približio njihovu na oko tešku stvarnost. Mnogi koji u budućnost idu širokim vratima nailaze na stranputice dok oni koji prolaze boreći se uskim vratima prihvaćaju spasenje do konačne pobjede. Dobro je odricati se i suočiti sa svakodnevnim problemima u obitelji i radnom okruženju. Prihvatimo se onakvima kakvi jesmo sa svim slabostima i vrlinama, uzmimo ono što nam je Bog dao kao pokoru. Prihvatimo sve teškoće i po tome se spasimo. Čujmo Božju poruku i između redaka, kako je rečeno i kome je rečeno. Ne budimo s Gospodinom samo u dobru već i u problemu. Ne bježimo od križa a Marija nek nam u tome bude primjer i poticaj. Tek tada ćemo fizičke i tjelesne boli gledati kao dar u čemu nam bolest postaje dar Božji. Neka nam Gospod uz zagovor Gospe od Čudesa pomogne da ne očajavamo, zaključio je o. Zlatko Pletikosić.
U nastavku je podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja brojnim hodočasnicima. Zbog promjenjivog vremena ovogodišnja hodočasnička misa služena je u samom svetištu a ne u vanjskom prostoru unutar zidina nekadašnje katedrale.

ost dan bolesnika2

Tags: Oštarije, Gospa od Čudesa, bolesničko pomazanje, dan bolesnika

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice