Biskup Križić posvetio oltar i crkvu bl. A. Stepinca

Nedelja, 2. 10. 2016.

Brojni vjernici su pozorno pratili, mnogi među njima prvi puta, obrede posvete oltara i crkve kao i propovijed biskup Križića koji je između ostalog vjernicima poručio:“„Crkve kao hramovi Božji služe okupljanju Božjeg naroda i slavljenju Isusa Krista a pri današnjoj posveti molimo i za posvetu svih nas, inače će ova crkva biti samo materijalni hram, „ istaknuo je biskup Križić, nakon čega su u oltar stavljene moći blaženika Stepinca s dokumentom o vjerodostojnosti istih. Crkve su mjesta posebnih susreta koja nas upućuju da nije dovoljno samo doći u hram već živjeti s Bogom i izvan njega. Nažalost svjedoci smo čestih raskoraka u ponašanju u crkvi i izvan nje. Pravo lice kršćana trebamo pokazivati u obitelji i radnom mjestu, pomažući unesrećenima i potrebitima. Taj raskorak je veliki problem i takvi pojedinci teško Boga nalaze i u crkvi. Nastojmo da naše srce bude hram u kojeg ćemo primiti Boga. Ako nemamo Boga u srcu upitan je naš kontakt s Njim, zaključio je svoju homiliju biskup Križić nakon čega je krizmanim uljem posvetio oltar te četiri križa na stranama crkve.

Završnu riječ uputio je na kraju svečanosti župnik fra Petar Grubišić koji je podsjetio na povijest gradnje crkve čiji je kamen temeljac uzet iz temelja stare krbavske katedrale i blagoslovljen na riječkoj Delti za posjeta pape Ivana Pavla II. Rijeci 2003. godine. Blagoslov gradilišta crkve održao je biskup Mile Bogović 2004. godine, treću godinu nakon osnutka župe. Fra Petar je posebno zahvalio donatorima, Melkioru Mašini iz Katoličke misije u SAD-u, biskupu Bogoviću na zauzetosti za tempo gradnje crkve i župnog stana kao i biskupu Križiću koji je crkvu posvetio, prethodnim župnicima, čelnicima grada Ogulina, Karlovačke županije i Zdravku Salopeku iz grada Ogulina koji je bdio na gradnji crkve.og zg posvecena crkva stepincu

Biciklijada posvećena bl. A. Stepincu od Zagreba do Ogulina

Drugu godinu za redom članovi Biciklističkog kluba Frankopan iz Ogulina uz potporu obje ogulinske župe, Sv. Križa i bl. A. Stepinca održali su biciklijadu posvećenu hrvatskom blaženiku i zagrebačkom kardinalu Alojziju Stepincu od mjesta njegova groba u Zagrebačkoj katedrali preko mjesta rođenja i zatočeništva Krašića, pa do Ogulina odnosno mlađe ogulinske župe posvećene budućem hrvatskom svecu.

Ogulinski biciklisti krenuli su u nedjelju 2. listopada na biciklijadu u ranim jutarnjim satima ispred župne crkve sv. Križa gdje ih je blagoslovio župnik župe bl. A. Stepinca fra Petar Grubišić. Zatim su se odvezli do zagrebačke prvostolnice te su na zagrebačkom Kaptolu nakon kraće molitve u Stepinčevoj katedrali zapalili svijetlo lampiona te krenuli na biciklijadu po teškim vremenskim uvjetima uz kišovito vrijeme u pravcu Krašića. Nakon molitve kod spomenika Stepincu u Krašiću krenuli su u pravcu Ogulina te su provezli 130 km dugu dionicu. 11 biciklista uz dva člana iz Svete Nedelje i Samobora drugu su godinu za redom odvezli utrku u čast hrvatskog blaženika i vjerojatnog budućeg sveca. Ogulinski biciklisti time su pokazali da sport, rekreacija, odanost svojoj majci crkvi i vjera idu zajedno. Nakon što su dvije godine vozili utrku od Rijeke i Ogulina do Banja Luke u čast obljetnice posjeta pape Ivana Pavla II. Banja Luci, i biciklijadom posvećenoj spomendanu Alojzija Stepinca, ogulinski su biciklisti pokazali da sport i vjera mogu ići zajedno. Završetak biciklijade bio je u župnoj crkvi bl. A. Stepinca u koju su donijeli svjetlo iz Stepinčeve katedrale.

og zg biciklijada posvecena stepincu2og zg biciklijada posvecena stepincu

  Vijesti - Sve