Zlatna misa vlč. Ante Cindrića u Oštarijama

Nedelja, 23. 7. 2017.

Liturgijsko pjevanje izveli su dva župna zbora: zagorski i oštarski, a misa je pjevana je na starohrvatskom. Na misi je također bio veći broj vjernika iz Zagorja gdje je današnji slavljenik rođen i živio rano djetinjstvo.
Nakon mise u gradini zapjevali su i zaplesali članovi KUD-a Zagorje. Iza toga je bio ručak u Vatrogasnom domu DVD-a OŠtarije gdje se još zapjevalo i čestitalo slavljeniku koji svoje penzionerske dane provodi u svećeničkom domu u Rijeci.

Pozdravne riječi dobrodošlice današnjem slavljeniku izrekao je mr.theol.Franje Puškarić koji je danas svirao na orguljama i predvodio pjevačke zborove.

NA ZLATNOJ MISI VLČ. ANTE CINDRIĆA

Dragi naš zlatomisniče vlč. Ante,
pedeset godina u povijesti svijeta i čovječanstva su gotovo ništa, ali u povijesti jednog mjesta i u životu jedne osobe su jako mnogo. Kad se čovjek osvrne na svoj život, može vidjeti koliko je dobra napravio, a koliko propustio. Vi, dragi pope Ante, možete s ponosom reći da ste kao sijač Božje riječi zasijali mnogo dobra na svakoj njivi na koju Vas je Gospodin poslao. Vjerujem da ćete jednoga dana imati puno toga i za požeti. Rođeni ste u Desmericama, u župi Zagorje, ispod drevnog grada Modruša, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna 1940. godine. Križ je znak koji će obilježiti i pratiti cijeli Vaš dosadašnji život. Na krštenju u zagorskoj župnoj crkvi obilježeni ste znakom križa. Vaše rano djetinjstvo bilo je ispunjeno strahom, patnjom i stradanjima Drugog svjetskog rata koji je uslijedio već sljedeće godine i završio Križnim putem. Ipak, s tugom i žalošću, ispreplitali su se radost, smijeh i igra. Svoje obrazovanje započeli ste u rodnim Desmericama. Obiteljska situacija odvela Vas je iz župe posvećene sv. Jurju mučeniku, u Oštarije, pod okrilje Gospe od Čudesa, majke koja je stajala pod križem na kojem je bilo uzdignuto izmučeno tijelo njezinog sina. Naše Zagorje bilo je posebno počašćeno i ponosno 30. srpnja 1967. godine kada je u našoj župnoj crkvi po prvi put u povijesti župe slavljena mlada misa koju ste upravo Vi slavili uz veliku podršku vlč. Alojzija Kuncea. Vaše mladomisničko geslo bilo je: Služeći ljudima služiti Bogu. Kada bismo to geslo željeli slikovito prikazati, onda bi to svakako bio križ. Križ je taj simbol koji istovremeno predstavlja Isusovo služenje i ljubav prema čovjeku i prema Bogu. U skladu s time, među prvim darovima koje ste dobili kao mladomisnik bio je križ. Jedna od župa u kojima ste djelovali je Križišće koje u svom nazivu sadrži riječ križ, a pomagali ste i u Ogulinu koji kao svog zaštitnika slavi Uzvišenje sv. Križa. Kao što se smrću na križu i uskrsnućem Isus dušom i tijelom uzdignuo k Bogu, tako ste i Vi kroz proteklih pedeset godina provodeći u djelo svoje mladomisničko geslo nebrojeno puta svoje ruke i molitve u ime puka uzdizali prema Bogu u svakoj misnoj žrtvi. U ime svih Zagorčana, stanovnika Zagorja, Ribarića i Vaših rodnih Desmerica upućujem Vam iskrene čestitke povodom Vašeg zlatnog jubileja, zahvaljujem Bogu i Vama na svemu dobrome što ste učinili za svoj rodni kraj i Crkvu u Hrvata te Vam želim dobro zdravlje i još puno godina u kojima ćete služiti Bogu i bližnjemu. Hvala i sretno uz Božju pomoć!

{flickrset}72157684021626033|800|600|josoon-joso|Y{/flickrset}

  Vijesti - Sve