bener

Proslava sv. Valentina - suzaštitnika u Josipdolu

josipdol sv valentin(Josipdol, 12.2.2018.) - Rektor Bogoslovskog sjemeništa Ivan Pavao II. u Rijeci i profesor na Teologiji u Rijeci dr. Mario Tomljanović predslavio je u nedjelju 11. veljače blagdan sv. Valentina, suzaštitnika župe Josipdol u suslavlju domaćina, župnika Josipdola Petra Šporčića i bogoslova Josipa Tomljanovića.
Propovjednik dr. Tomljanović istaknuo je za sveca Valentina da je slijedio Krista u svakom trenutku pa i kada je rimski car Klaudije tražio od njega da se odrekne Krista i primakne rimskim bogovima, što ga je stajalo života odsijecanjem glave.

Crkva mu je zbog toga dala čast svetosti a svima nama on je danas putokaz kako biti vjeran Bogu, iako mu današnje konzumerističko društvo daje i neke druge konotacije. Propovjednik je pred skoru Korizmu poručio da smo svi ništavni a po Uskrsu postajemo vrijedni. Kako zamišljamo svoju okolinu i one oko nas. Samo uz pomoć Boga možemo pronaći mir te da nam malo treba da učinimo velike stvari. O nama samima ovisi da svoju okolinu i bližnje učinimo boljima, zaključio je propovjednik.
Misu je liturgijskom glazbom animirao župni zbor kao i zbor mladih pod vodstvom Ivanke Gašparović i uz orguljsku pratnju Marice Rendulić. Nakon mise vjernici su se održali u agapeu pred crkvom kojeg su upriličile domaćice Josipdola.

Tags: Josipdol, sv.Valentin

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice