Slavlje patron župe Saborsko sv. Ivan Nepomuk

Srijeda, 16. 5. 2018.

Prije mise vjernički se puk okupio kod spomenika ubijenim Saborčanima 1991. godine gdje su vijence položili zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, načelnik općine Saborsko Marko Bičanić, kao i predstavnici susjednih gradova i općina, te predstavnici udruga. Molitvu je predvodio župnik fra Draženko Tomić.
„Naši pokojni žive onoliko koliko ih se mi, njihovi bližnji kao njihovi živi spomenici sjećamo. Sam kamen neće za njih ništa učiniti ako mi za njih ne svjedočimo puninom svog smisla,“ istaknuo je na početku fra Svetozar te zapitao nazočne jesmo li mi dobri spomenici za naše pokojne. Propovjednik je istaknuo da danas svatko treba biti sam sebi propovjednik i u svom srcu otkriti što mu je činiti. A sv. Ivan Nepomuk zasigurno nam je jedan od najboljih primjera kako kreirati svoj život da nad nama ne vladaju drugi. Kralj je preko sv. Ivana htio vladati mislima drugih, a taj sindrom ponavlja se i danas. I Krist želi vladati, ali srcem i ljubavlju. Najveće je bogatstvo da svatko od nas bude dar bližnjemu i obrnuto, da odnos između nas bude mjera ljubavi. Molimo Boga da jedna drugome budemo dar, zaključio je fra Svetozar Kraljević.
Nakon mise sudionici misnog slavlja nazočili su u osnovnoj školi na svečanoj sjednici općinskog vijeća na kojoj su uručene nagrade najuspješnijih tvrtkama i udrugama, od kojih je jedna i Ženska akcija Saborsko koja svojim radom na duhovnom humanitarnom planu kao i zaštiti kulturne i duhovne baštine puno čini za župu Saborsko.

saborsko sv. ivan nepomuk 18 b

  Vijesti - Sve