bener

Presveto Trojstvo na drevnom biskupijskom središtu Modrušu

modrus presveto trojstvo(Modruš, 27.5.2018.) - Tradicionalno je na vrlo svečani način u nazočnosti brojnih hodočasnika, među kojima članova DPD Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika proslavljen nebeski zaštitnik župe, Presveto Trojstvo. Misno slavlje predslavio je o. Vinko Mamić,j ravnatelj Prve katoličke škole u Zagrebu u suslavlju mjesnog župnika i dekana ogulinskog dr. Željka Blagusa, čuvara svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama popa Ante Luketića i župnika Josipdola Petra Šporčića. Glazbom je misu animirao župni zbor iz Zagorja uz vodstvo i orguljsku pratnju Franje Puškarića i Nade Puškarić.


Propovjednik o. Vinko Mamić u svojoj je homiliji govoreći o otajstvu Presvetog Trojstva poručio da se Bog otac očinski zauzima za nas što se vidi u zazivu molitve Očenaša, jer on sigurno zna što je za nas dobro. Bog Sin se također zauzima se za nas jer Isus zna sva iskustva ljudi i bolje poznaje nas jer je i sam bio čovjek a to je i ostao. On nas zagovara kao svećenik i prinosi žrtvu za nas. Konačno, Duh je dar koji je od Boga Oca i Duh Sveti je kao odvjetnik koji štiti i brani one koji su njegovi. Tako nas Duh Sv brani i potiče na ono što je dobro. Po Duhu smo međusobno braća i sestre. Krist će suditi po kriteriju koliko smo ljubili jedni druge, a u kraljevstvo nebesko neće ići onaj koji vrši zapovijedi pa i svih deset nego onaj koji iskazuje svoju ljubav prema drugima u potrebi. Obiteljski odnosi koji su prožeti Božjim darom ljubavi najbolja su slika Presvetog Trojstva, zaključio je o. Vinko Mamić.
Misno slavlje tradicionalno je počelo procesijom kroz Modruš od crkve sv. Antuna i zgrade škole do župne crkve Presvetog Trojstva. Istog dana vjerničkom puku bio je ponuđen novi, 15. broj godišnjaka Modruša u izdanju Katedre čakavskog sabora Modruše.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice