bener

Ličko Lešće 2004.g

Župa BDM od sv. Krunice - Ličko Lešće - 2004. godina

U župnoj crkvi Blažene Djevice Marije od svete krunice u Ličkom Lešću proslavljen je blagdan sv. Antuna Padovanskog 13. lipnja. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je profesor na Teologiji u Rijeci dr. Milan šimunović koji je svojom propovijedi oduševio vjernike i potaknuo ih na zauzetije sudjelovanje u životu i pastoralu župne zajednice.

    Na blagdan Duhova slavljena je prva sveta pričest. Prvi put svetu pričest primilo je 12 vjeroučenika III. razreda osnovne škole iz Ličkog Lešća, čovića i Prozora u župnoj crkvi BDM od svete krunice u Ličkom Lešću. Svečanom raspoloženju na misnom slavlju pridonijelo je sudjelovanje župnog zbora, mladih i prvopričesnika s recitacijama. 

    Prvu nedjelju u mjesecu listopadu župa Ličko Lešće slavi svoju nebesku zaštitnicu Blaženu Djevicu Mariju od svete krunice. Ove godine svečanu koncelebriranu misu predvodio je generalni vikar Gospićko-senjske biskupije msgr. Tomislav šporčić.

     Svake nedjelje prije svete mise okupljaju se ministranti i pripremaju za misno slavlje. Uz pripreme za misu spontano usvajaju zanimljivo gradivo, ali i uče što znači biti uz svećenika u njegovom liturgijskom služenju Bogu i vjerničkoj zajednici i što znači preko služenja braći pripadati samom Gospodinu. Svoje znanje su i pokazali ove godine na Ministrantskom susretu u Slunju 30. lipnja gdje su na kvizu znanja Josipa Matasić, Livia Orešković i Ana Bodlović osvojile prvo mjesto. Sa ovog susreta naši ministranti ponijeli su i lijepa iskustva druženja s vršnjacima.

    Na osobit način ove godine proslavljena je misa na svetkovinu Krista Kralja 21. studenog. Posebnom duhovnom ozračju pridonijela je s. Cecilija Pleša koja je predvodila pjevanje. Nakon mise susrela se s članovima župnog zbora kojima je pomogla svojim savjetima i potaknula ih je na još veći napor u brizi za liturgijsko pjevanje.

    Uz duhovnu obnovu koja zauzima uvijek prvo mjesto, župljani župe Ličko Lešće nastavili su i sa obnovom svoje župne crkve. Budući da se osjećala potreba uvođenja centralnog grijanja, Pastoralno i Ekonomsko vijeće pod vodstvom župnika odlučilo je krenuti u taj projekt. Ugradnja centralnog grijanja stajat će oko 248.000,00 kuna, a novac se prikuplja darovima vjernika. Zahvaljujemo onim vjernicima koji su svojim prilozima pomogli da se već u nekoj mjeri podmire obveze prema izvođaču radova. Nadamo se da ćemo ove godine svetkovinu Rođenja Gospodnjeg - Božić proslaviti u toplom i ugodnom prostoru naše župne crkve.

 U župi Ličko Lešće redovito se svake godine održavaju svibanjske i listopadske pobožnosti. Svaki dan poslijepodne prije svete mise moli se krunica koju predvode djeca i mladi.

 Silvija&Silvija

Tags: Ličko Lešće, prva pričest

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice