VRILO – godišnjak župa Otočkog dekanata

Nedelja, 23. 12. 2007.

Na početku je uvodna riječ glavnog urednika, župnika Otočca i Dabra te generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije msgr.mr.Tomislava šporčić koji kaže: Pred nama je Božić i božićni blagdani. Toliko se njemu radujemo. I kao da pjesma „Radujte se narodi“ odjekuje u svima bez obzira na konkretni vjernički život, iako se motivi te radosti međusobno dosta razlikuju. Mi kao vjernici usmjerujemo svoju pažnju na onaj temeljni motiv a to je „ da se Isus porodi u blaženi čas“. On poziva sve k sebi da im podari svoj mir , da ih obraduje radošću koju svijet ne može dati.
Prva rubrika „Dobr je znati „ donosi  Katolički kalendar za 2008. godinu, vrijeme po mjesecima, zapovjedne blagdane, obvezni post i nemrs, tiskovni i elektronski mediji u biskupiji, Božićnu čestitku Gospićko-senjskog biskupa msgr.dr.Mile Bogovića, tu su i važniji pastoralni događaji na razini Gospićko-senjske biskupije, susret roditelja krizmanika svih župa Otočkog dekanata, Pastoralni plan biskupije u godini župnih suradnika 2007/08., Obitelj put crkve i naroda, tu je i BPV Gospićko-sensjke biskupije, Seminar za čitače, proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini, susret ŽPV Gospićkog, Otočkog i Senjskog dekanata, tu su i vijesti iz župa Otočkog dekanata, iz Otočca, iz župe sv.Mihovila Arkanđela u Dabru, iz Brinja, Letinca, i Jezerana, Brloga, švice, Kompolja, Krasna, Kutereva, Prozora, Križpolja, Stajnice, i Lipica.

Iz  rubrike „Mladi za mlade“izdvajamo – Zašto roditelji i teenageri nisu nikada u pravu ?,   Sabor mladih Gospićko-senjske biskupije, Zadržimo i održimo prave vrijednosti. U susretu s ljudima i s krajem  - in memoriam Juraj Ibel- svećenik, Crkva – ogledalo ljudi i kraja, naš suvremenik Karlo Mirth, Fortica – simbol vjere i obrane, Križni put s Božjim licem u kalvarijskom Isusu, Sestra Žaklina Julijana Ivasić – milosrdnica.

Na kraju VRILA je kalendar hrvatskih mučenika posvećen Bleiburgu i monografija Krasno te program proslave Sv.Fabijana i Sebastijana u Otočcu od 14. do 20. siječnja 2008. godine, Duhovna obnova župe Presvetog Trojstva a gost propovjednik biti će vlč.mr.Marinko Barbiš _ Baška Draga ( Krk ).

Na naslovnici sprijeda godišnjaka „Vrilo“ je župna crkva Sv. Mihovila u Dabru, a na naslovnici straga Sv.Stjepan Prvomučenik.

Godišnjak Vrilo može se nabaviti kod izdavača Župe Presvetog Trojstva u Otočcu.
  Vijesti - Sve