Došašće i Božić u Ličkom Lešću

Petak, 28. 12. 2007.

Župljani župe Blažene Djevice Marije od svete Krunice iz Ličkog Lešća ove su godine priliku za božićnu ispovijed imali 22. prosinca kada je u župnoj crkvi pripremljeno pokorničko bogoslužje koje je predvodio generalni vikar gospićko-senjske biskupije mons. Tomislav šporčić. Za svetu ispovijed vjernicima su  na raspolaganju bila još četiri svećenika: vlč. Jure Tutek, župnik iz Brinja i dekan otočkog dekanata, vlč. Mile Rajković, župnik iz švice, vlč. Ivan Hodak, župnik iz Prozora i vlč. Pejo Ivkić, župnik iz Sinca. Poslije svete ispovijedi služena je sveta misa koju je predvodio mons. šporčić.

Za uređenje crkve u božićnom vremenu pobrinuli su se članovi Župnog pastoralnog vijeća i ostali župljani dobre volje, a božićna drvca je i ove godine darovala šumarija iz Otočca.    

Na misi Polnoćki, danjoj misi na Božić i misi na blagdan sv. Stjepana uz župni zbor u liturgijskom slavlju svojim sviranjem i pjevanjem sudjelovali su i članovi KUU-e „GACKA", koji su se, predvođeni vlč. Jurom Ladišićem, zajedno sa članovima ŽPV na blagdan sv. Stjepana uputili u posjet štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe u Otočcu. štićenike su razveselili prigodnim kulturno-umjetnički programom koji se sastojao i od nekoliko božićnih pjesama. Ovim posjetom zaokružena je akcija župnog Caritasa koju su na 2. nedjelju Došašća započeli članovi ekipe za Caritas kada su pripremili poticajni plakat pod geslom „Unesimo božićno svijetlo u svaki dom" i započeli sa prodajom božićnih čestitki. Od prikupljenih novčanih priloga članovi Caritasa su napravili pakete hrane koje su uoči Badnjaka podijelili najpotrebitijim obiteljima u župi.  

Uz brojne molitvene nakane župljani župe Ličko Lešće uputili su svoje molitve novorođenomu Kralju i za ozdravljene svojega župnika Ante Cvitkovića koji se nalazi na terapijama u Krapinskim Toplicama.

  Vijesti - Sve