Pješačko hodočašće Otočac - Udbina

Četvrtak, 1. 5. 2014.

Jutros su se okupljeni hodočasnici najprije sabrali u molitvi prije početka mise na Josipovo, a misu u 10 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu prevodio je don Jure Ladišić. Prelijepu molitvu vjernika za obitelji sastavila je i pročitala Mateja Posavi. Posebno je dirljivo što je na misi sudjelovalo i nekoliko članica molitvene zajednice iz Krasna pridružujući i svoje molitve hodočasničkoj nakani za sve naše obitelji.

Nakon što su se pozdravili s članovima obitelji i prijateljima koji su ih došli ispratiti, hodočasnici su krenuli. Uz posljednje upute da se tijekom pješačenja cestom radi sigurnosti ne razdvajaju u manje grupe, formirana je kolona u fluorescentnim prslucima sa zastavicama na početku i kraju te je brzo uhvatila odgovarajući tempo hoda. Na putu će ih pratiti, slično kao i na daleko zahtjevnijem i težem pješačkom hodočašću za Međugorje, kombi s hranom i opremom.

Njih 16-ero iz Otočca i Brinja, 12 pješaka i 4 logističara, danas će prijeći 30 kilometara do Čanka (prekrasnog u ovo doba godine – a i inače!) gdje će ih dobrodošlicom dočekati čanačke obitelji i ugostiti na noćenju u svojim kućama.

Drugog dana nakon mise koja će se služiti u crkvi BDM od Krunice u Čanku u 7.15 sati, odmah se kreće dalje i nakon 38 propješačenih kilometara preko Kozjana, Bunića i Debelog Brda stiže se u vojarnu Josipa Jovića u Udbini gdje će hodočasnici prenoćiti.

Trećeg dana dijele ih još samo 3 kilometra do Crkve hrvatskih mučenika gdje će stići na okupljanje u 9 sati, nazočiti predavanjima koja slijede i misi u 11 sati.

Pridružimo se njihovoj molitvi, ali molimo isto tako i da naši hodočasnici sigurno uz Božju pomoć stignu na odredište.

 

  Vijesti - Sve