Proslava patrona župe u Sincu

Ponedjeljak, 20. 7. 2015.

Misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup Mile Bogović u koncelebraciji deset svećenika na čelu s mjesnim župnikom Stankom Smiljanićem i generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom i dekanom mons. Tomislavom Šporčićem. Liturgijskom glazbom misu je uzveličao župni zbor pod vodstvom s.Cecilije Pleša. Na misi su nazočili i sjemeništarci i bogoslovi kojima je danas službeno započelo ljetovanje kome je domaćin Gospićki dekanat.

Čovjek je stvoren po provjerenoj slici Božjoj koju od iskona pokušava narušiti napasnik. Oni koji su uporno isticali Božju sliku bili su proroci među kojima je bio i Ilija, a nakon njih je došao jedan još jači, Isus Krist. Sliku Božju počeli su širiti apostoli nakon što su primili dar Duha Svetoga a o čemu svakog dana govori i kasnije ustanovljena ustanova, Crkva. Nakon što je Isus kao pravednik bio „napušten“ od Boga, on ga je uskrisio a njegov duh dat je u Božje ruke. To je stvorilo i obrat kod apostola koji su još bolje shvatili projekt po kome treba ljude izgrađivati.

S Kalvarije je nažalost krenulo i protuevanđelje bazirano na laži koja se brzo širila, a takav rušilački pokret i danas ima svojih glasnika. Zato se danas trebamo čuvati modernih „Danajaca“ koji mladima nude alkohol i drogu, a kao protutežu njima slušajmo svoje roditelje i Crkvu. Biskup je na kraju posebno mladima (na misi je krizmao njih 12 uz simboliku prema apostolima) poručio da čuvaju svoje cvijeće od nemoralnog mraza koji je prisutan. Popodnevnu misu u 17 sati predslavi vlč. Nikola Prša, župni vikar iz Senja a glazbom će ga pratiti članovi KUD-a Sinac.

sinac ilinje

  Vijesti - Sve