Biskup Jure Bogdan s udrugom policajaca na Krasnu

Subota, 23. 4. 2016.

Na početku svete mise preuzvišenog Oca biskupa pozdravio je upravitelj svetišta vlč.Vazgeč i zaželio mu dobrodošlicu o ovo Marijansko svetište koje posjećuje prvi put u ulozi vojnog ordinarija, te Ocu biskupu čestitao imendan, također pozdravio je načelnika PU ličko-senjske Antu Podnara sa suradnicima kao i sve prisutne članove IPA Sekcije RH, predvođene predsjednikom Miljenkom Vidak.

Biskup Jure u svojoj homiliji govorio je o liku i djelu Sv.Jure. Danas častimo Sv.Juru sveca katoličke crkve i svih crkava. Često se pitamo tko su sveci i zašto ih častimo? Sveci su obični ljudi kao što je svatko od nas običan čovjek. Sveci su živjeli u skladu s Božjom riječju. Sveci su postigli nebesku radost, mi se njima molimo. Sveti Jure trudio se živjeti s Božjom riječju, on je mučenik iz ranog kršćanstva, potječe iz Kapadocije današnje Turske. Roditelji Sv.Jure bili su kršćani, a u to vrijeme nije se smjelo slobodno ispovijedati da si kršćanin. Sveti Jure je od roditelja dobio ljudski odgoj. Jure je kao mladić težio vojno-policijskom pozivu. Za Sv.Juru kažu da je bio u tjelesnoj gardi cara Dioklecijana. Sveti Jure je govorio "Moj Bog je živi Bog". Gospodin Bog je gospodar života i smrti. Život kršćanina je sličan šoferu koji vozi pod dugim svjetlima, onaj tko ne vjeruje vozi pod kratkim svijetlima. Sveti Jure podnio je mučeništvo, smrt i ubijen je. Ovo je svetac kojemu je podignuto neizmjerno veliki broj crkava. Od njega svi možemo učiti - kazao je biskup mons.Jure Bogdan.

Na kraju svete mise vojno-policijski kapelan vlč.Ivan Blaževac zahvalio se Ocu biskupu što se odazvao pozivu i danas došao na Krasno iz Čakovca, također je uputio biskupu čestitku za imendan.

Poslije mise bilo je zajedničko fotografiranje u svetištu BDM svih okupljenih sa Ocem biskupom i svećenicima.

krasno pol2

  Vijesti - Sve