Jubilarni 25. broj Svjetionika

Nedelja, 24. 12. 2017.

Svjetionik donosi riječi urednice Franciske Butković, zatim božićnu poruku gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića kao i poruku šibenskog biskupa Tomislava Rogića Senjanima. Kao i župnika Senja dr. Richarda Pavlića. Josipa Češarek Mudrovčić predstavlja Nazaretsku obitelj a Danijela Češarek piše o Franji Asiškom i božićnim jaslicama. Slijedi teološko razmatranje župnog vikara Nikole Prše o pojašnjavanju pojmova liturgije i pučkih pobožnosti, odnosno krunici, križnom putu i/ili misi. Svjetionik donosi i niz likovnih i literarnih radova s vjerskom tematikom učenika senjske osnovne i srednje škole.
Iz pera Branke Šolić Svjetionik predstavlja događanja u župi protekle godine. Richard Pavlić piše o zlatomisniku mons. dr. Milanu Šimunoviću, a Ivan Prpić o gostovanju novinara Domagoja Pejića i predstavljanju njegovih audio i literarnih uradaka o sv. Ivanu Pavlu II. Isti autor predstavlja zlatomisnički jubilej mons. mr. Tomislava Šporčića. Svjetionik izvještava sa susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, a Augusta Vukelić o hodočašću u Fatimu. Biskup u miru mons. dr. Mile Bogović donosi iscrpni pregled župe Jablanac a Davor Prpić o posjetima karmel Brezici i Riznici zagrebačke katedrale. Blaženka Ljubović piše o investicijskim i zaštitnim radovima na crkvenim objektima župe Senj. Prigodnim tekstovima Svjetionik se oprašta od č.s. Helene Vučić, akademika Milna amOguša i začasnog kanonika senjskog kaptola Johannesa Regnera. Blaženka jubović predstavlja aktivnosti župe Krivi Put a don Anđelko Kaćunko župe Vratnik.
Na kraju se donosi župna statistika Senja, Krivog Puta i Senjske Drage kao i rasporedom liturgijskih slavlja u božićno vrijeme te raspored blagoslova obitelji.

  Vijesti - Sve