bener

Sv. Jelena križarica u Rakovici

rakovica sv. jelena krizarica 18(Rakovica, 18.8.2018.) - U Rakovici je vrlo svečano proslavljen blagdan nebeske zaštitnice ove župe, sv. Jelene Križarice. U prepunoj župnoj crkvi okupilo se više stotina župljana i hodočasnika, a misu je u suslavlju desetak svećenika među kojima domaćina don Gorana Antunovića kao i slunjskog dekana mons. Mile Pecića i profesora na Riječkoj teologiji, inače domaćeg sina dr. Richarda Pavlića predslavio čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini Josipa Šimatovića.

Continue Reading

Ispis E-mail

Misa na Dan općine Cetingrad

cetingrad misa na dan opcine(Cetingrad, 7.8.2018.) - U utorak 7. kolovoza u Cetingradu je svečanim misnim slavljem kojeg je predslavio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić obilježen Dan općine, koji se slavi na dan povratka prognanih Cetingrađana u svoj kraj nakon VRO Oluje. Suslavio je mjesni župnik Stanko Smiljanić i umirovljeni svećenik mons. Marijan Ožura. Misu su uzveličali karlovački župan Damir Jelić, načelnica općine Cetingrad Marina Kalić kao i brojni uzvanici i predstavnici više gradova i općina, braniteljskih udruga, vojske i policije na čelu s Karlovačkim županom Damirom Jelićem i njegovom zamjenicom Martinom Furdek Hajdin. Posebno valja spomenuti počasnog građanina općine Cetingrad umirovljenog generala Mladena Markača kao i ministra hrvatskih branitelja i domaćeg sina generala Tomu Medveda. Misu je liturgijskom glazbom uveličao župni zbor zajedno s mjesnim KUD-om.

Continue Reading

Ispis E-mail

Misu za Dan grada Slunja predvodio biskup Mile Bogović

slunj misa za dan grada(Slunj, 6.8.2018.) - Gospićko-senjski biskup Mile Bogović predslavio je u ponedjeljak 6. kolovoza misu povodom Dana grada Slunja koji se slavi na dan oslobađanja ovog kordunskog središta. Suslavili su župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić kao i brojni svećenici i dio bogoslova biskupije. Uza brojne predstavnike državnih vlasti misi su nazočili ministar hrvatskih branitelja Tomo Meved kao i karlovački župan Damir Jelić kao i brojni gradonačelnici i načelnici s domaćim gradonačelnikom Slunja Jurom Katićem.

Continue Reading

Ispis E-mail

Uskrsni ponedjeljak u Slunju s biskupom Bogovićem

slunj biskup bogovic i uskrsni ponedjeljak 18(Slunj, 2.4.2018.) - Misno slavlje na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno je u Slunju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predslavio biskup u miru Mile Bogović u suslavlju župnika i dekana slunjskog mons. Mile Pecića. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom prof. Anke Čuić.
Ovih dana mnogi često kao frazu ponavljaju da je Uskrs najveći i najvažniji blagdan u kršćanskom svijetu. No, pitanje je za te kako se odnose prema tom blagdanu. Nakon Kristova uskrsnuća apostoli su se promijenili, nakon što su ga neki zatajili, otvorile su im se oči te su krenuli po svijetu naviještati Kristovo uskrsnuće. Nakon njegova uskrsnuća, nestao je strah jer su znali da ih vodi Onaj koji je nadvladao smrt.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pastirski pohod biskupa Zdenka Križića župi Cetingrad

cetingrad pohod(Cetingrad, 17.2.2018.) - Danas je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić s tajnikom vlč.Mišelom Grgurićem posjetio župu Cetingrad. Pogledao je župnu crkvu, najveću u ovom dijelu Hrvatske, koja je nikla iz pepela u istim dimenzijama kao i prije razaranja 1991. godine. Posjetio je neke ustanove u mjestu, pregledao matične knjige i stavio svoj potpis.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pastirski pohod Slunju i župama dekanata

slunj pohod7(Slunj, 16.2.2018.) - Pastirski pohod gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića župama Slunjskog dekanata nastavljen je i danas i to župi Slunj. U 10 sati stigao je u župni stan u Slunju. Vizitacija župa svakih pet godina starodrevna je praksa u crkvi. Vizitacija uključuje uvid u poslovanje župnog ureda, župske blagajne, stanje crkvenih objekata…Jednom riječju materijalna i duhovna strana župe. Važniji dio je susret s Božjim narodom. Tako je biskup posjetio nekoliko važnih ustanova u Slunju.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice